Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tony från Black Jack försvann från rampljuset – så gick det

20 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube, TT.
Tony Ljungström sjöng i dansbandet Black Jack, och spelade i Colin Nutley-filmen med samma namn.
Efter 25 år i bandet valde han att lämna – och nu har han helt bytt bana i livet.
– Jag är resurslärare, jag har inget speciellt ämne och jag har alla, har han berättat för Hänt.
Annons
Helena Bergström – 5 saker om du inte visste om skådespelarenBrand logo
Helena Bergström – 5 saker om du inte visste om skådespelaren

När Colin Nutleys älskade film om dansbandsvärlden, Black Jack, kom ut 1990 gick Tony Ljungström från att vara ett okänt ansikte till att vara en välkänd dansbandssångare. Tony spelade frontmannen i dansbandet Black Jack, och startade sedan ett eget dansband med samma namn. Genom åren har bandet haft en rad låtar på Svensktoppen.

Över 30 år efter originalet har det bestämts att det ska komma en uppföljare – och Tony ska spela även i den.

– Det kommer att vara samma som jag gjorde sist, jag kommer att spela i bandet Black Jack och jag kommer inte att skådespela så mycket det har han skådisar till. Men jag kommer att vara med i filmen och det är ingen statistroll som så utan jag är med i bandet som sångare och vi åker och spelar en hel del scener i filmen, berättade Tony för Hänt 2022.

Annons

Tony Ljungströms liv utanför rampljuset

Hans eget liv ser dock annorlunda ut nu. Efter 25 år i dansbandet valde han att lämna Black Jack 2016, och han har ingen kontakt med sina gamla bandkamrater.

– Obefintlig, kan man väl nästan säga. Vi har ju jobbat ihop i många år, men när man slutar i ett band, så kommer man ifrån varandra. Man har liksom sin grej, de är ute på turné. jag har min grej och det blir liksom inte att man hörs, tyvärr, är det så, sa Tony Ljungström till sajten.

Tony Ljungström 2015.
Tony Ljungström sjöng i Black Jack i 25 år.

I dag har Tony Ljungström hunnit fylla 60 år, och bor i Sundsvall. I intervjun från september 2022 berättade han om livet som resurslärare i Timrå, där han hjälper eleverna att nå sina mål i olika ämnen.

– Jag har alla möjliga ämnen, jag är resurslärare, jag har inget speciellt ämne och jag har alla. Jag hjälper killar och tjejer som har lite trassligt att nå betygen och som behöver lite stöttning och så.

Annons