Miranda, Charlotte, Carrie och Samantha 1998 samt en bild på Miranda från 2021.
TV: Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna
0:56

Efter reklamen: TV: Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna

(0:56)

Slå på ljud

När Sex and the City hade premiär 1998 blev succén snabbt ett faktum – och idag är den mer eller mindre kulturmärkt. Den amerikanska tv-serien är baserad på boken med samma namn.

Serien sändes på HBO från 1998 fram till 2004 med sex säsonger. Historien kretsar kring Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) och hennes tre väninnor Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) och Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), och deras händelserika liv i New York.

Serien har inte bara gjort succé i USA utan även i många andra länder. Utöver sex säsonger har även två långfilmer producerats Sex and the City: The Movie, år 2008 samt Sex and the City 2, premiär 2010.

Charlotte, Carrie, Miranda och Samantha.

Nu har det gått elva år sedan vi såg dem sist. Och nu är det äntligen dags igen! Den 9 december 2021 har Sex and the city, med titeln And just like that premiär på HBO Max.

I tio avsnitt ska vi åter få följa kvinnornas hektiska liv i New York, fyllt av drama och kärlek. Denna gång får vi dock klara oss utan den omtyckta karaktären Samantha Jones (Kim Catrall).

Nya Sex and the City

Handlingen i uppföljaren har beskrivits så här:

”I den nya serien skildras livet för vännerna Carrie, Miranda och Charlotte medan de försöker navigera från den komplicerade verkligheten i trettioårsåldern till den komplicerade verkligheten i femtioåldern. I allt vad livet och vänskapen innebär.”

Vi har tagit en titt på bilder från den nya säsongen och jämfört med hur de såg ut i den allra första säsongen 1998.

Sno stilen av Sex and the city-stjärnan - så fixar du Cynthia Nixons look

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Sex and the City – då och nu

Nedan syns bilder på skådisarna från seriens första år och den helt nya säsongen – se skillnaden:

Carrie Bradshaw

Carrie Bradshaw 1998 och 2021.
Carrie Bradshaw i säsong ett av Sex and the City 1998 och vid inspelningen av nya säsongen 2021.

Carrie Bradshaw är seriens huvudkaraktär. Koluminusten som skriver om just sex and the city. Genom säsongerna har vi följt henne genom livet och allt vad det innebär, med brustna hjärtan, karriär, jakten på kärleken, fester och mer därtill.

Mr. Big

Mr. Big 1998 och 2021.

Mannen som fångat Carries hjärta både en och två gånger är John James Preston som kallas för Mr. Big. Trots åtskilda break up har de alltid hittat varandra igen.

Miranda Hobbes

Miranda Hobbes 1998 och 2021.

Stjärnadvokaten Miranda Hobbes lär vi känna redan i den första säsongen. Vi får följa karaktären igenom karriären, jakten på kärlek, familjebildande och flytt. Här från säsong ett samt vid inspelningen av den nya säsongen.

Ikoniska filmoutfits vi aldrig slutar drömma om

Steve Brady

Steve 1998 och 2021.

Gjorde entré i säsong två av Sex and the City. Med uthållighet lyckades han till slut fånga den emellanåt kalla Miranda. Något som höll på att ta slut efter hans snedsteg i filmen Sex and the City 2. Tillsammans har de sonen Brady och nu i den nya säsongen har han vuxit upp och blivit tonåring.

Charlotte York

Charlotte York 1998 och 2021.

Den eviga romantikern Charlotte York har från säsong ett alltid trott på kärleken. Under säsongerna har vi fått följa henne genom livet, dejtande, bröllop och en skilsmässa innan hon äntligen fann kärleken med stort K – Harry Goldenblatt.

Stanford Blatch

Stanford Blatch 1998 och 2021.

Stanford är en av Carries allra bästa vänner. Lika bra som han är på vänskap har han gett oss en rad klassiska citat. Stanford har medverkat i alla säsonger och nu även vid nyinspelingen.

Samantha Jones

Samantha Jones 1999 och 2010.

Den färgstarka karaktären får vi tyvärr inte se i den nyinspelade säsongen. Och visst kommer Samantha att vara saknad! Men vi blickar tillbaka och jämför hur hennes karaktär såg ut under 90-talet och vid filmatiseringen 2010.

Foto: TT

13 oförglömliga skoscener på film

Se också: 5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte visste
0:55

Efter reklamen: Se också: 5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte visste

(0:55)

Slå på ljud
Mest läst