VIDEO: Kändisarna med de mest spektakulära 80-talshåren – så ser de ut i dag
0:53

Efter reklamen: VIDEO: Kändisarna med de mest spektakulära 80-talshåren – så ser de ut i dag

(0:53)

Slå på ljud

Harald Hamrell – Pojken med guldbyxorna

Harald Hamrell blev pojken med guldbyxorna med hela svenska folket, och efter starten som barnskådespelare fick han blodad tand och har fortsatt i branschen. I dag håller han främst till bakom kameran, och har bland annat regisserat och skrivit manus till Vår tid är nu.

Gabriel Odenhammar – Sunes sommar

Gabriel Odenhammar spelade både Håkan-Bråkan i julkalendern Sunes jul och långfilmen Sunes sommar, samt Max Svensson i Svensson, Svensson. Efter tiden som framgångsrik barnskådespelare lämnade han rampljuset och arbetar i dag som flygledare.

Ulrica Örn – G – som i gemenskap

Ulrica Örn spelade Mia i klassiska G – som i gemenskap, och gjorde också en roll i Splittring innan hon la skådespeleriet på hyllan. Hon har tidigare satsat på en musikkarriär, men är i dag musikjournalist på SVT.

Så lever Jonas Malmsjö i dag – stora dilemmat i karriären: ”Är det ögonen?”

Ted Åström – Trazan och Banarne

Ted Åström var en stor del av mångas barndom, då han både spelade i Sällskapsresan och Olyckan i Trazan och Banarne. Han hade också en roll i Trolltider, den klassiska julkalendern. Rollerna gjorde det dock svårare för honom att få de seriösa teaterrollena han ville spela.

Rico Rönnbäck – Varuhuset

Många minns Rico Rönnbäck för rollen som Conny i populära tv-serien Varuhuset, där han spelade mot skådespelare som Lena Endre och Christina Schollin. Efter serien hade Rico bland annat roller på Dramaten, men i dag fokuserar han på att arbeta med barn och unga.

Dan Aykroyd – Ghostbusters

Dan Aykroyd var en del av Ghostbusters-trion tillsammans med Bill Murray och Harold Ramis. Han är också kultklassad för rollen i Blues brothers, en duo han också släppt musik med – ett album som sålde 2,8 miljoner exemplar. För yngre generationer känns Dan också igen som Britneys pappa i filmen Crossroads.

Dee Wallace – E.T.

Dee Wallace spelade mamma Mary i klassiska Spielberg-filmen E.T. och har också haft roller i skräckfilmer som Cujo och Halloween. Sin senaste filmroll gjorde hon 2013 i The lords of Salem.

Leif ”Loket” Olsson: ”Antingen fyller man 80 eller så är man död”

Rick Moranis – Älskling, jag krympte barnen

Rick Moranis hade en framgångsrik karriär som komediskådespelare, med roller i Ghostbusters, Älskling, jag krympte barnen och The Flintstones. Men när hans fru Ann gick bort i cancer 1991, bara 35 år gammal, valde Moranis att avsluta sin karriär för att i stället ta hand om parets barn på heltid. Han har senare gjort ett fåtal jobb som röstskådespelare.

SE OCKSÅ: 5 klassiska 80-talsserier vi minns
1:31

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 5 klassiska 80-talsserier vi minns

(1:31)

Slå på ljud