aSvensk-amerikanska Hollywood-stjärnan Ann-Margret spelade mot Elvis Presley i filmen Viva Las Vegas 1964 – och deras kemi i filmen blev snabbt omtalad. Med rätta, bakom kulisserna inledde de två sjungande skådespelarna en passionerad kärleksaffär.

I sin självbiografi My story från 1994 berättar Ann-Margret om hur hon och Elvis föll för varandra, samtidigt som han var i en relation med Priscilla Presley.

”Vi var sannerligen själsfränder, blyga på utsidan men ohämmade på insidan. vi levde båda på gränsen och var självdestruktiva på våra egna sätt... På många sätt, om man tänker bort kändisskapet och vad vi uppnådde så snabbt, så förblev vi båda väldigt barnsliga och var emotionellt osjälvständiga”, skriver hon i boken.

Madonnas kärleksliv - de kända och hemliga männen vid hennes sida

Därför tog affären slut med Elvis

I slutändan var de två lite för lika varandra för att passa Elvis värderingar – för honom var det viktigt med traditionella könsroller i ett äktenskap, medan Ann-Margret var mer fokuserad på sin karriär.

Ann-Margret och Elvis Presley 1964.

Rights Managed

Priscilla har själv berättat att hon visste om att Elvis var otrogen, men att hon till skillnad från de andra kvinnorna upplevde hans affär med Ann-Margret som ett riktigt hot. I sin självbiografi Elvis och jag berättar Priscilla att hon kastade en blomvas genom rummet när Elvis berättade om affären.

Fram tills bröllopet med Priscilla fortsatte Elvis att träffa Ann-Margret under ett års tid.

”Vi visste att relationen var tvungen att ta slut, att Elvis behövde fullfölja sitt åtagande”, skriver svensken i My story.

Priscilla Presleys tragiska liv – kampen efter Elvis död

Så lever Ann-Margret idag

Ann-Margret gick också vidare, och gifte sig med skådespelaren Roger Smith 1967, och var gift med honom i 50 år fram till hans död 2017. Men Elvis behöll en del av hennes hjärta, och de två höll kontakten fram till Elvis bortgång 1977.

Under sin karriär har Ann-Margret fortsatt förknippas med Elvis orättvist mycket – för hon har hunnit åstadkomma mycket som skådespelare. Två gånger har hon Oscarsnominerats, och genom åren har hon hunnit spela i en uppsjö av filmer och tv-serier. De senaste tio åren har nyblivna 80-åringen slagit av på takten, men hon är i år aktuell med filmen Queen Bees.

Så här ser Ann-Margret ut idag.

Astute Films
Mest läst