Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Svenska Evas mensvärk blev en världsnyhet

20 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube, TT.
Eva Nazemson hade precis börjat jobba i tv kräktes rakt ut under direktsändning, för att hon hade så svår mensvärk.
Incidenten gjorde henne världskänd, tog henne hela vägen till USA och förändrade hennes liv.
– Jag har fått uppleva saker som jag annars aldrig hade fått uppleva, ahr Eva sagt till Aftonbladet 2020.
Annons
5 oförglömliga stunder i Svenska HollywoodfruarBrand logo
5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar

Eva Nazemson hade precis fått jobbet på TV4 Plus-programmet Nattliv när hon den där avgörande kvällen 2007 gick in i direktsändning med svår mensvärk. Mitt under ett samtal med en tittare känner Eva vad som håller på att hända – hon inser att hon kommer behöva spy i tv. Mycket mer än så hinner hon inte tänka innan katastrofen är ett faktum, och svensk tv-historia är gjord.

Efter att ha spytt rakt ut och inte hunnit bort från kamerorna, kommer Eva tillbaka till sändningen och säger att hon har mensvärk, som en förklaring till vad som precis hänt.

Eva är säker på att hon kommer få sparken efter händelsen, eftersom hon också är så ny i tv-branschen. I stället hamnar klippet på Yotuube och över en natt bli Eva Nazemson ett internetfenomen. Hon får blommor av sin chef och gör press både i Sverige och utomlands.

Eva Nazemson blev känd över en natt.

– Det kom förfrågningar från radio, tv och tidningar. Från Sydamerika till Kanada. Det var till och med någon holländsk tv kanal som ville filma var spyan hade legat. Tack och lov tyckte folk bara att det var så kul.

Annons

Träffade Tyra Banks

På grund av spridningen på Youtube hamnar Eva till slut hos supermodellen Tyra Banks, när hennes pratshow har temat ”Youtube made me famous”.

– Jag blev kontaktad på Facebook och trodde först att det var ett skämt, men helt plötsligt satt jag där i New York. De flög dit mig som gäst och jag blev intervjuad tillsammans med andra som hade blivit superstora på YouTube.

I dag är Eva 37 år gammal och gift med musikproducenten Alexander Papaconstantinou, som hon har ett barn med. Hon arbetar inte längre med tv, men gör fortfarande vissa jobb som konferencier och i tv. Många år efter kräk-incidenten i Nattliv fortsatte ögonblicket påverka Evas liv till det positiva.

– Det var allt från reklamjobb till tv-jobb. Jag har varit programledare och fått en egen show. Idag tackar jag min spya. Jag har fått uppleva saker som jag annars aldrig hade fått uppleva. Det enda jag ångrar är att jag inte la ut klippet själv. Sedan har ju namnet ”Kräk-Eva” följt med mig, men det gör mig inte så mycket.

I dag är Eva Nazemson Papaconstantinou tacksam för den speciella tv-händelsen.
Annons