Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Therese Grankvist gjorde succé som Drömhus – sen försvann hon

29 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Med Drömhus blev Therese Grankvist en av 90-talets stora stjärnor i Sverige.
Efter framgångarna försvann hon från rampljuset – men nu är hon tillbaka.
– Man värderar lite annorlunda när man blir äldre, jag gjorde i alla fall det, har Therese sagt till Expressen.
Annons
5 stjärnor som var heta på 90-taletBrand logo
5 stjärnor som var heta på 90-talet

Alla som var unga på 90-talet minns nog artisten Drömhus – med låtar som Du och jag, I mina drömmar och covern Vill ha dig blev hon en av de mest spelade artisterna i slutet av 90-talet.

Tanken var dock inte att Drömhus skulle vara ett soloprojekt – från början skulle Therese Grankvist vara sångare i gruppen, som också skulle innehålla två killar. Men när de hoppade av stod hon ensam kvar, och rönte de stora framgångarna. Debutalbumet Drömmar sålde guld i Sverige och toppade också listor ute i Europa.

1999 tävlade Drömhus i Melodifestivalen med låten Stjärna på himmelen. Hade det inte varit för Charlotte Perrelli, då Nilsson, och hennes Tusen och en natt skulle Therese kanske ha vunnit – låten lyckades nämligen knipa andraplatsen. Samma år släppte hon sedan albumet Längtan.

Annons

Flyttade hem till Sverige

Efter tiden med Drömhus ville Therese Grankvist göra en karriär som sig själv, och släppte flera album under eget namn. 2004 flyttade hon till London, och där följde ett decennium av framgångar med turnéer men också hårt festande. När hon till slut tröttnade på det mer dekadenta livet valde Therese att flytta tillbaka till Sverige.

– När jag bodde i London var jag yngre och det var ett annat liv. Sen kände jag att jag hade blivit äldre och längtade tillbaka till lite natur och familj. Man värderar lite annorlunda när man blir äldre, jag gjorde i alla fall det, har Therese Grankvist sagt till Expressen.

Efter de internationella framgångarna har Therese Grankvist valt ett liv bortom rampljuset, men syns ibland på röda mattan. Hon bor numera i Nyköping, och har tidigare berättat att hon har sambo och hund.

Bildar supergruppen Femmes

Therese har senast 2019 uppträtt på nostalgifestivalen Vi som älskar 90-talet, och i november förra året kom nyheten att Therese bildar supergruppen Femmes tillsammans med andra kvinnliga ikoner från 90-talet och början av 00-talet – duon Miio, Big big world-Emilia och Denise Lopez.

Therese Grankvist på QX-Galan 2017.

– Jag tog mod till mig och ringde Tess i Drömhus, jag tänkte att hon kommer väl dö nu, men hon bara: ”Det är det bästa jag hört, jag är så på”, så då var vi tre och sen kom Denise och Emilia, alla har bara känt att det här är just det vi har längtat efter, berättade Miios Mia Schotte för Aftonbladet.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons