Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Thorleifs-sångarens änka Lisbeth: Pratat med Thorleif genom medium

08 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografDan Norrå/TT
Lisbeth Torstensson med Thorleif Torstensson.
Dansbandssångaren Thorleif Torstensson gick tragiskt bort i covid-19 i januari 2021, bara 71 år gammal.
Nu berättar änkan Lisbeth Torstensson om sorgen, kampen för att kunna gå vidare och hur håller minnet av honom vid liv.
– Ibland har jag gått till ett medium för att få kontakt med Thorleif och det har räddat mig, säger hon till Aftonbladet.
Annons
Så stöttar du någon i sorgBrand logo
Så stöttar du någon i sorg

I många år frontade sångaren Thorleif Torstensson dansbandet Thorleifs, bandet som släppte hits som Tre gringos, Med dej vill jag leva och Gråt inga tårar. Men i januari 2021 gick han bort, 71 år gammal, efter att ha drabbats av covid-19.

Nu berättar hans änka Lisbeth Torstensson, tidigare Nilsson, i Aftonbladet om saknaden efter sin älskade make. Paret hade bara hunnit vara gifta i två år när Thorleif gick bort, och nu har hon varit utan kärleken lika länge. Hon konstaterar att hon inte har träffat någon ny man att dela livet med än, men att hon har landat i sin sorg, och umgåtts mycket med människor som kände hennes make väl.

När hon ser tillbaka på tiden krings dödsfallet blir hon dock fortfarande ledsen och sorgsen.

Annons

– Ibland kan jag sätta mig ned och bara gråta. Allt var så tråkigt för man visste inte så mycket om covid då. Det hemska var att en månad efter att han dog så fick han en kallelse att vaccinera sig mot covid, säger hon till Aftonbladet.

Förutom änkan Lisbeth Torstensson sörjdes Thorleif Torstensson närmast av sina fem vuxna barn – Daniella, Frida, Anna, Simon och Oskar Torstensson.

Thorleif Torstensson med Lisbeth på Polarpriset.
Thorleif Torstensson och hustrun Lisbeth på Polarpriset.

Thorleifs-sångarens änka: Tagit hjälp av medium

Lisbeth konstaterar för Aftonbladet att hon hittat sätt att hålla kvar maken i sitt liv, och att besök hos ett medium har hjälpt henne i sorgeprocessen.

– Ibland har jag gått till ett medium för att få kontakt med Thorleif och det har räddat mig. Det här mediet har sagt saker som bara jag och Thorleif vet, ingen annan. Det var väldigt häftigt samtidigt som jag blev jätteledsen för det var ju han, säger hon till tidningen.

Änkan berättat att mediet har berättat att Thorleif vill att hon ska gå vidare, men att hon inte är riktigt är där än. I framtiden hoppas Lisbeth dock kunna hitta någon som vill dela ålderns höst och resa med henne.

– Jag har kommit så pass långt så jag kan till och med skoja om att träffa någon ny. Dörren är öppen, men det är inte så lätt. Det är nästan så jag känner mig otrogen om jag skulle träffa någon, men det är den biten jag måste jobba bort.

Annons