Lotta Mossberg
1:38

Efter reklamen: 5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon

(1:38)

Slå på ljud

Lotta Mossberg, numera Mossberg Ahlengärd, var en av programledarna och nyhetsankarna som var med från starten av TV4 och Nyhetsmorgon. Under 90-talet syntes hon frekvent i tv-rutan tillsammans med profiler som Anna Lindmarker och Lasse Bengtsson, och från 2000 blev Lotta folkkär programledare för Nyhetsmorgon.

Från vänster: Petra Nordlund, Ulrika Nilsson, Lotta Mossberg, Anna Lindmarker och Unni Jerndal.

Sporrong Olle

Men efter tre år fick hon nog av livet i TV4, och bytte bana helt. Istället för att leda morgon-tv så blev Lotta Mossberg vd för Täby galopp. Privat hade hon länge brunnit för hästar, och med jobbet på Täby galopp kunde hon förena nytta med nöje.

Det nya jobbet blev också början för en ny kärlekshistoria i Lottas liv. Det var nämligen genom vd-jobbet hon lärde känna banveterinären Stig Ahlengärd, och de två föll för varandra och blev ett par. Men relationen var inte okontroversiell, då paret anklagades för jäv.

TV4-kvinnornas okända män – profilernas kärleksliv bakom kameran

Lotta Mossbergs kärlek fick sparken

Det hela slutade med att Stig fick sparken efter 30 år på företaget.

– Det är så fräckt att ifrågasätta Stig på det här viset. Han har en stor integritet och skulle inte låta någon påverka hans beslut. Han vill bara djurens bästa, det är därför han håller på med det här, sa Lotta Ahlengärd till Aftonbladet, i samband med att kärleken sades upp.

Stig Ahlengärd försvarade också sig.

MTV-programledaren Ulrika Eriksson lämnade rampljuset – så lever hon

– Det finns inget konkret att ta på. Förut hade Lotta en häst som tävlade och då sa jag åt henne att hon skulle säga till när den skulle vara med i ett lopp. Så att jag inte jobbade då. Men nu har hon sålt hästen, säger han, sa Stig till Trav365.

Men det var inte helt för ingentingen – idag är paret gifta.

Lotta och Stig 2012.

Charlotte Brunzell/TT

Efter att partnern tvingats lämna stannade Lotta kvar på företaget ett tag, innan hon gick vidare. Sina sista år i yrkeslivet tillbringade den forna TV4-profilen som programchef för SR Radio Stockholm, innan hon 2015 gick i pension.

Källa: Svensk Dam.

John Pohlman var landets mest älskade meteorolog – så lever han i dag