Gösta och Marie-Louise Ekman – parets makalösa kärlekssaga
0:57

Efter reklamen: Gösta och Marie-Louise Ekman – parets makalösa kärlekssaga

(0:57)

Slå på ljud

Få filmer är så älskade i Sverige som de om Jönssonligan – Charles-Ingvar Jönsson, Vanheden och Dynamit-Harry och deras snillrika men dumdristiga kupper är en självklar del av svensk filmhistoria.

De senaste åren har det gjorts flera nya versioner av filmerna, men än i dag är det Gösta Ekman, Ulf Brunnberg och Björn Gustafson som förknippas med rollfigurerna.

Dansbandsstjärnan Carina Jaarneks tragiska slut

Men trots att de spelade i de ikoniska filmerna tillsammans tappade skådespelarna kontakten efteråt, och relationen var spänd efter att de hamnat i bråk med varandra. Något som ska ha legat till grund för bråken är att Ulf Brunnberg och Björn Gustafson fortsatte göra Jönssonligan-filmer även efter att Gösta Ekman valt att lämna filmserien.

När Gösta Ekman gick bort 2017 och skulle begravas var Ulf Brunnberg inte på plats. När Vanheden-skådespelaren gästade podcasten Nemo möter en vän kommenterade han sitt beslut att inte gå på begravningen.

– Därför att vi separerade på ett väldigt konstigt sätt, har Ulf Brunnberg sagt.

Jönssonligan med Ulf Brunnberg, Gösta Ekman, Birgitta Andersson och Björn Gustafson,

Ulf Brunnberg gick inte på Gösta Ekmans begravning.

Foto: Anders Jahrner/TT

Ulf Brunnberg får inte kontakt med kollegan

Det är inte bara Gösta Ekman som Ulf Brunnberg tappade kontakten med. När han nyligen gästade podcasten Tv-fabriken erkände han att han försökt få kontakt med Björn Gustafson, men att han har mötts med tystnad.

– Just nu har jag ett jätteproblem, nu på filmgalan när Björn fick sitt hederspris. Björn är som jag har berättat tidigare inte särskilt social, jag har försökt få tag i honom, men han svarar inte i telefon eller på mobilen. Bara borta, jag får inte tag i honom, säger Brunnberg i podcasten.

Prussiluskan-skådespelarens okända kamp – under inspelningen av Pippi

Han menar att han velat gratta Björn till priset, då han tycker att den gamla kollegan inte fått det erkännande han förtjänat.

– Så nu är jag påväg att ta kontakt med filminstitutet och fråga ”hur fick ni tag i Björn?”. För jag vill säga att jag är glad för hans skull, jag blev överlycklig för att han fick det här. Hans geni, det har inte folk fattat.

Nostalgi: Det här kostade bio, kaffe och mjölk förr i tiden
1:9

Efter reklamen: Nostalgi: Det här kostade bio, kaffe och mjölk förr i tiden

(1:9)

Slå på ljud
Mest läst