Våren är lika färgsprakande som den kan vara diskret, för den som inte vill gå all in på sminkfronten. Naturliga looks med lyster, som varieras med färgsprakande kulörer och trenden med målade läppar är här för att stanna ännu en säsong.

Här är vårens snyggaste skönhetstrender:

Trend 1: Fokus på läpparna

Läpparna spelar huvudrollen även i år och den matta paletten i hela färgspektrat erbjuder något för alla – från diskreta nude-nyanser till klassiskt rött, romantiskt rosa och flirtig cerise. För den som föredrar en glansig finish finns det minst lika många snygga glossy nyanser att välja på.

Ingredienserna är genomtänkta och vårdande, vilket numera en självklarhet för de allra flesta sminkmärkena.

Läppstift, #Lipstories, Sephora collection. Intensiva färger och en silkeslen touch i tre olika finishar; cream, matt och metallic – och 30 olika nyanser att välja på. En bonus är de söta motiven på hylsan.

Trend 2: Förpackningarna i fokus

Det är visserligen insidan som räknas, men många av årets skönhetsnyheter har lagt mycket tanke bakom designen och hur produkten upplevs, inte bara på hud eller läppar.

Vackra och Instagramvänliga förpackningar står i fokus, bland annat ser vi läppstift med glitterkorn eller en blomma i och läppstift i resestorlek i form av söta piller i rosa toner och guld.

Miniläppstift, Mini lip pill kit, Winky Lux. Söta miniläppstift i perfekt resestorlek eller för att ha i den lilla handväskan.

Läppstift Flower balm pink och Glimmer balm, Winky Lux. Kokosnötsdoftande stift som reagerar på pH-balansen i läpparna och intar färg därefter. Flower balm finns i flera nyanser och olika färg på den äkta krysantemum-blomman inuti och Glimmer balm ger ett diskret skimmer.

Trend 3: Tintande produkter

Läppstift som ser ut på ett visst sätt, men som förvandlas till något helt annat på läpparna erbjuder många märken i vår.

Lipstick queen har bland annat läppstift som ser läskigt gröna eller gula ut, men på läpparna blendar färgen in med den individuella tonen och blir med andra ord att se annorlunda ut beroende på vems läppar stiftet målas på.

Läppstift Frog prince och Mornin’ sunshine, Lipstick Queen. Återfuktande läppstift som smälter in i läpparna och anpassar sig efter ditt pH-värde, vilket gör att färgen aldrig ser likadan ut på flera personer. Det gröna intar en rosenknoppsnyans och det gula passar en solkysst och bronzig hud.

Trend 4: Flera användningsområden i ett

Smarta produkter är på intågande och de får gärna vara bra för så mycket som möjligt. Nudestix lanserar bland annat ett stift som passar lika bra på läpparna och ögonlocken, som på kinderna, i form av ett crèmerouge. I den smidiga applikatorns botten finns en mjuk borste för att tona in färgen i huden. Stiftet finns i många olika nyanser och även som highlighter och bronzer.

Multifunktionellt stift med borste, Nudies matte all over face color, Nudestix, i färgerna Naughty ‘n spice, Bondi bae och In the nude. Mjukgörande, högpigmenterande och passar för att skapa konturer, använda som läppstift eller för att sätta färg på kinder och ögonlock.

Trend 5: Korean beauty

Trenden är redan stor utanför Sverige, men nu börjar Sydkoreanska skönhetsfavoriter även hitta in i vårt avlånga land.

Innovativa produkter, söta förpackningar och spännande ingredienser kännetecknar korean beauty.

Rengöringsmousse, Tako cleansing foam, Tony Moly. Rengör porer, absorberar talg och exfolierar huden. Primer/foundation, BB Drops, Erborian. Bidrar till en mer jämn och mjuk textur och tillför lyster. Berikad med ginseng som är känd för sin mjukgörande egenskap.

Vårnyheterna finns i butik från januari, februari och mars 2018.

Källa: Sephora

Läs också:
2018 års hetaste frisyr – den kortkorta luggen!
Nu har ett gin-spa öppnat i Skottland – perfekt för nästa tjejweekend!
Bästa sminkverktygen just nu