Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsexperterna: Daterade trenderna vi lägger bakom oss

01 sep, 2023 
AvStina Meyerson
FotografTT/Pexels
Daterade skönhetstrender
Vilka skönhetstrender ska man satsa på – och vilka kan kännas mer daterade nu?
Smaken är som baken, men om skönhetsexperterna får bestämma så finns det ett antal trender som vi kan lämna bakom oss och andra som fortsatt känns fräscha och roliga 2023.
Här är stilarna och teknikerna som experterna känner sig färdiga med, och trenderna som de istället är sugna på!
Annons
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgörBrand logo
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgör

Vissa skönhetsfenomen består i alla tider, medan andra kommer och går. Säkert kan du också uppleva att vissa trender kan bli din nya grej som du kommer älska och syssla med i alla tider, medan andra hajpade stilar kanske mest känns fräscha och roliga under en period, för att sedan uppfattas som lite passé.

Smaken är självfallet individuell – men om skönhetsexperterna får säga sitt så finns det ett antal trender, som varit på tapeten den senaste tiden, som de är redo att offra för att lämna plats för andra stilar och metoder. Amerikanska livsstilssajten Purewow har talat med makeupartister, hårstylister och hudterapeuter som listar trenderna de anser är daterade 2023, och vilka de istället är sugna på att hoppa på.

Annons

Hejdå ”glass skin” – hej ”satin skin”

Satin skin skönhetstrend

Glow har länge varit ett ledord när det kommer till beauty, både när det gäller hudvård och smink. Men även om det är härligt med lyster så kan den blanka trenden ”glass skin” kännas tuff att hoppa på, om man tampas med sin hud. Sådant som porer, ärr eller acne framträder nämligen tydligare på grund av glansen, och även om det är självfallet är helt normalt och någonting som vi alla har, så är det inte alla som vill att just de delarna ska bli mer påtagliga.

Annons

Därför tycker makeupartisten Sebastien Tardif att vi istället ska välkomna ”satin skin”, det vill säga en trend som innebär en blandning av den glowiga och den matta finishen. Enligt Sebastien är det en trend som i princip alla passar bra i, och som dessutom inte ser lika svettig ut som ”glass skin” kan göra i varma klimat.

Hejdå mittbena – hej sidbena

Sidbena

Mittbenan kommer naturligtvis aldrig kännas otrendig, men nu välkomnar vi även sidbenan in i värmen, som faktiskt är ännu hetare i år.

Annons

Hårstylisten Nicholas Taylor menar att många har fäst sig för mycket vid sina mittbenor, men tycker att fler borde våga testa sig fram. Det kan ju faktiskt vara så att en sidbena passar dig mycket bättre – och dessutom kan den kännas festligare och som en mer genomtänkt frisyr.

Hejdå kalla hårfärger – hej varma

varm hårfärg

Kalla hårfärger såg vi mycket av fram till slutet av 2022, då många började välja att gå åt det varma hållet istället.

De varma nyanserna är definitivt här för att stanna ett längre tag, och inte minst i kändisvärlden är det numera fullt av kopparfärger och kryddiga toner när det kommer till hår. Ett plus med de varma tonerna att ha i åtanke i frisörstolen är även att de är mer lättskötta, och inte kräver så mycket underhåll för att fortsätta se snygga ut!

Annons

Hejdå avancerade hudvårdsrutiner – hej minimalism

Enkel hudvårdsrutin

Vi har länge matats med ett överflöd av hudvård och komplicerade tiostegsrutiner, som lösningen på i princip alla hudproblem. Men en komplicerad hudvårdsrutin behöver definitivt inte vara bättre än en simpel sådan, och därför lägger vi gärna den avancerade rutinen bakom oss.

Istället välkomnar vi mer än gärna minimalismen och förespråkar kvalitet före kvantitet. Välj din hudvård med omsorg och satsa på få produkter som faktiskt hjälper, för att både spara lite tid och en del plats i badrumsskåpet – och dessutom ett par slantar.

Annons

Hejdå blekta ögonbryn – hej ”soft brows”

Naturliga ögonbryn

Att gå all in har länge varit ”it” när det kommer till ögonbryn. Vi har sett allt från vågade blekta bryn till maximalt fluffiga och uppåtkammade bryn eller skarpa markerade former. Nu välkomnar vi så kallade ”soft brows”, som helt enkelt är lagom.

Annons

”Soft brows” kan beskrivas som mjuka, naturliga och lite fluffiga bryn. De är formade – men inte för formade. Ifyllda – men inte för ifyllda. Uppåtkammade – men inte för uppåtkammade. Och när det gäller färgskala är det naturliga färger på brynen som gäller.

Är du inte redo att lämna de tidigare trenderna bakom dig så ska du åtminstone vara försiktig, råder Nicholas Taylor. Om du exempelvis är förtjust i den blekta trenden så ska du se till att färga brynen hos en expert, och inte experimentera själv hemma. Det kan leda till hudirritation och i värsta fall att de inte växer tillbaka som de ska, på grund av kemikalierna, menar han.

Källa: Purewow

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons