Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Proffstips: Eyeliner-knepen som fungerar på mogen hud

29 sep, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/tt
kvinna mogen hy eyeliner knep
Ge inte upp drömmen om en flörtig vinge bara för att huden blivit lite skrynklig.
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Eyeliner-looken är en av de mest klassiska men också kanske den som är svårast att få till. Och har du lyckats knäcka koden kan det börja krångla lite när huden börjar bli lite mer skrynklig runt ögonen. Det kanske inte riktigt fungerar att lägga linjen där du alltid målat den. Men ge inte upp drömmen om den tjusiga vingen för det. Idag finns inte bara en hel radda med produkter som faktiskt gör det lättare. Eyeliner-looken har också breddats och det finns mycket varianter att leka med. Så hur ska man tänka för att få till det? Här är våra bästa tips.

5 knep som får dig att lyckas med eyeliner på mogen hud

1. Det första som är bra att tänka på är färgval. Om fransraden börjat tunnas ut kan svart eyeliner upplevas lite för hårt. Välj mjukare nyanser som brunt eller mörkt grått men även plommon kan vara riktigt fint.

Annons

2. Det andra viktiga steget är att grunda ordentligt. Investera gärna i en ögonskuggsprimer då det kommer att få alla produkter att glida på lättare men också sitta bättre. Ikonen Potion från Urban Decay är fortfarande en av de allra bästa. Tänk på att applicera den även en bit utanför ögonlocken där du eventuellt ska ha en vinge. Urban Decays primer är toppen även dagar du inte vill ha någon makeup men vill se lite piggare ut. Här jämnas nämligen lila, rosa och blå toner ut för en fräschare look.

Eyeshadow Primer Potion från Urban Decay kostar 290 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

3. Gör en skiss med ögonskugga först som du sedan fyller i. Byt också gärna dina flytande eyeliner mot en mjuk penna. Det är enklare att måla en sådan på en tunnare hud som lätt flyttar och skrynklar sig. Måla den längs med franskanten och använd sedan en snedställd pensel för att dra ut den till en vinge. Blir det för svagt kan du plocka upp lite färg från pennan med penseln och bygga på. Precis som när det kommer till färgvalet kommer även det här ge ett något mjukare resultat. Men! Välj en penna som är vattenfast. Du kan också förstärka känslan av en vinge med skugga. Det blir riktigt mjukt och snyggt. För att få en ganska rak kant kan du använda tejptricket. Placera helt enkelt en tejpbit som går från under ögat och snett uppåt utåt.

kvinna med skugga som vingad eyeliner

4. Formen som passar dig behöver du hitta själv. Men det finns tre knep som jag tycker är bra. Det första är att korta ner vingen. Den behöver inte vara så väldigt lång för att ändå synas. Det andra är att börja vingen lite högre upp från franskanten för att undvika att färgen "trillar ner" i linjerna vid ögonvrån. Det tredje är faktiskt precis tvärtom. Utgå från ögonvrån, placera pennan innanför kanten och följ sedan den väg som pennan vill ta när du drar den utåt och uppåt. Men gå inte för långt. När du fått den här lilla linjen på plats kan du jobba ihop formen genom att utgå från detta.

kvinna med mogen hy och ögonpenna som eyeliner

5. Fäst pennan med skugga i samma färg. Det kommer att få den att sitta mycket bättre. Använd samma snedställda pensel. Här kan du också mjuka upp kanterna något om du tycker att det blir för skarpt och hårt.

Tänk på...

Det finns en sak som är riktigt bra att ha om du vill kunna måla en tjusig vinge även på en mogen hy och det är en rejäl förstoringsspegel. Men stirra dig inte blind på minsta lilla prick utan se till att du tar ett kliv ut med jämna mellanrum för att kika på hur det kommer att se i verkligen världen. Ingen kommer granska dig som du gör.

Annons