Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Maja Francis försvann från rampljuset – nu syns hon i Så mycket bättre 2022

07 nov, 2022 
AvStina Meyerson
FotografJonas Lindkvist/DN/TT
Maja Francis Så mycket bättre 2022
Maja Francis var redo att lämna musiken bakom sig. Men hon lyckades hitta tillbaka till glädjen – och nu deltar hon i den nya säsongen av Så mycket bättre. Här är allt du vill veta om henne!
Annons
Här är alla artister i Så mycket bättre 2022Brand logo
Här är alla artister i Så mycket bättre 2022

Maja Francis, doldisen från Ängelholm, har bland annat öppnat för Veronica Maggio, gästat First Aid Kit och skrivit Miriam Bryants hitlåt Blåmärkshårt. Själv debuterade hon 2015, men debutalbumet släppte hon hela sex år senare.

– Jag kände att det var ett misslyckande först, berättar artisten i en intervju med P3.

Hon beskriver sig själv som “långsam inåt och snabb utåt” och menar att det är därför som musiken har fått ta sin tid. Men i efterhand är hon glad för att hon inte stressade.

Maja Francis
Annons

Maja Francis om familjen: “En rörig släkthistoria”

Maja Francis har musiken i blodet och har bland annat ärvt musikaliteten från sin farmor och farfar; låtskrivaren och Melodifestivalen-vinnaren Åke Gerhard och populära sångerskan Thory Bernhards.

Trots att farföräldrarnas talang verkar ha vandrat i rakt nedstigande led berättar Maja i intervjun att hon faktiskt inte har umgåtts så mycket med sina äldre släktingar. Hon tror emellertid att hon kan ha fått med sig musikaliteten i generna på något vis.

Maja Francis Så mycket bättre

– Det är en rörig släkthistoria; turnerande musiker och så vidare – någon slängde av ett barn hit och dit, skrattar Maja och fortsätter:

Annons

– Det finns en del pappor och mammor.

Maja Francis lämnade musiken – talar ut om depressionen

Maja Francis har en historik av depression och har tidigare tänkt sluta med musiken för gott. Artisten beskriver att relationen till musik har varit som en dålig kärleksrelation. Hon berättar att hon tidigare inte mådde bra av livsstilen och inte längre tyckte att det var roligt, varpå hon bestämde sig för att ge upp sitt artistskap.

– Men efter något år så började melodier komma till mig på ett nytt sätt, det var så häftigt att uppleva. De tog inte slut på något sätt och det fanns ingen ram och ingen som skulle höra dem, säger Maja till P3.

Maja Francis depression

Maja Francis deltar i Så mycket bättre 2022

Nu har Maja Francis lagt den mörka perioden bakom sig och funnit tillbaka till glädjen i musiken. I höst kliver hon minst sagt ut i rampljuset igen, då hon deltar i den nya säsongen av TV4:s tittarfavorit Så mycket bättre.

Annons

I programmet har hon redan uppträtt med flera populära tolkningar och har bland annat framfört Molly Hammars Douchebag och Please Remember Me av Lasse Stefanz.

Maja Francis musik

Så mycket bättre sänds på lördagar klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.

Annons