De flesta kärleksrelationer kan delas in i en av fyra kategorier, menar amerikanska forskare från University of Illinois. Beroende på vilken typ av par ni är har ni också olika stor chans att få ett långvarigt förhållande.

Här är de fyra partyperna som forskarna identifierade:

1. Det dramatiska paret
Förhållandet kantas av många turbulenta period och ni tillbringar inte så mycket tid tillsammans. I studien visade sig hela 34 procent av paren tillhöra denna grupp.

2. Det konfliktdrabbade paret
Ni grälar konstant och är oense om det mesta. Även det dramatiska paret bråkar mycket, men det konfliktdrabbade paret hamnar i ännu fler gräl. Ändå är denna typ av relation mer stabil än den dramatiska relationen. Ungefär 12 procent av paren tillhörde denna grupp.

Läs mer: Lever ni en A- eller H-relation?

3. Det socialt involverade paret
Ni är mycket utåtriktade och har stora sociala nätverk. Ni umgås gärna med andra, både tillsammans och på egen hand, och lägger stor vikt vid detta. Omkring 19 procent av paren tillhörde denna grupp.

4. Det partnerfokuserade paret

Er relation är det ni värdesätter och prioriterar högst – och ni tillbringar mycket tid tillsammans. Ni interagerar med varandra på ett positivt sätt och sätter varandra först. Denna typ av par utgör ungefär 30 procent.

Forskningsstudien visade att de dramatiska paren hade lägst chans att hålla ihop långsiktigt. Turbulensen i dessa bergochdalbane-relationer skapade en otrygghet som gjorde att paren ofta gjorde slut. Bäst chans att gifta sig och hålla ihop hade de partnerfokuserade paren, där båda prioriterade varandra och relationen.

FOTO SHUTTERSTOCK

Missa inte att läsa:

8 saker lyckliga par säger till varandra
De mest förbisedda hoten mot ett lyckligt äktenskap
Flyr du in i nya kärleksrelationer?
7 tecken på att du träffat den rätta
6 faktorer som gör att kärleken varar livet ut
Så ofta bör du ha sex för att må bra
8 saker lyckliga par säger till varandra

Mest läst