Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingar
0:51

Efter reklamen: Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingar

(0:51)

Slå på ljud

1984

Björn Larsson Ask

Innan var Yvonne Ryding blev känd var hon en vanlig tjej från Eskilstuna som tyckte om att spela fotboll, och jobbade som undersköterska i äldrevården.

1984

Roger Tillberg/TT

Yvonne Ryding vann Fröken Sverige-tävlingen, som programleddes av Ulf Elfving, i en riktig spetsblåsa.

1984

Bonnierarkivet

1984 blev ett intensivt år för Yvonne, som efter vinsten i Sverige fick tävla i Miss Universum-tävlingen i USA – som hon också vann! Svensken var alltså utnämnd till världens vackraste kvinna.

1986

Roger Tillberg/TT

Yvonne fortsatte jobba som modell och underhållare efter att ha slagit igenom i skönhetstävlingarna. På Barnbygalan 1986 fick hon dela scen med legendariska skådespelaren Bob Hope på Oscarsteatern – klädda som vikingar.

Jessica Olérs vann Fröken Sverige – sen försvann hon

1989

Håkan Lindgren/DN/TT

Yvonne Ryding ledde Melodifestivalen tillsammans med John Crispinsson 1989 – och när Tommy Nilsson vann med En dag så passade han på att pussas med programledaren på scen. Detta trots att Yvonne var gift med Kjell Bergqvist sedan ett år tillbaka.

1992

Roger Tillberg/TT

Yvonne och Kjell var ett av landets snyggaste par, och favoriter i media. Under sina 13 år som gifta fick de två döttrar tillsammans.

Svenska katten Sivan är finast i världen

1999

Jonas Lemberg

Som en av 44 deltagare var Yvonne Ryding med i SVT:s flopprogram Jakten på ökenguldet. Programmet leddes av Harald Treutiger.

2005

Roger Tillberg/TT

John Crispinsson och Yvonne Ryding återförenades i samband med att Melodifestivalen firade 50 år.

2007

Karin Törnblom/TT

Yvonne var med i Let's dance, och tävlade tillsammans med Tobias Wallin. Hon kom till slut på en sjunde plats, medan brottaren Martin Lidberg vann.

2010

Charlotte Brunzell/TT

Yvonne på premiär tillsammans med dottern Sandra, som hon fick i äktenskapet med Kjell Bergqvist.

9 bilder visar hur idealen förändrats genom åren i Miss Universum

2014

Karin Törnblom/TT

I ungefär ett decennium var Yvonne Ryding tillsammans med Mikael Jonasson, och bodde till och med i Östersund med honom. Men 2021 gjorde de slut, berättade hon för Expressen.

– Ja, vi har gått skilda vägar. Vi hade nog lite tankar på ett boende tillsammans här nere. Men han behövde finnas till för sina föräldrar och sin familj där uppe, så det blev en naturlig gång, och gick inte att göra annorlunda. Det blev nya tider. Jag fortsätter att leva själv nu, och det känns väldigt bra.

2021

LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Idag är den 58-åriga entreprenören tillbaka i Södermanland, och bor utanför Flen för att ha närmare till barn och barnbarn.

The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst