Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det sen för medlemmarna i Friends

19 maj, 2021 
AvVeronica Henriksson
Nina och Kim i Friends
Friends slog igenom över en natt och blev tidiga 00-talets största idoler. Men till allas stora förtvivlan splittrades gruppen hastigt. Det här gör medlemmarna i Friends idag!
Annons
Popgrupperna som försvannBrand logo
Popgrupperna som försvann

Lyssna till ditt hjärtan, När musiken tar slut och Blickar som tänder... Titlarna är som tagna ur en klyschig kärleksfilm, men bandet Friends låtar fick verkligen våra hjärtan att slå hårt i början på 00-talet.

Den poppiga dansbandsgruppen Friends fick sitt stora genombrott efter bandets medverkan i Melodifestivalen år 2001. Och trots att det idag är 20 år sedan gruppen framförde låten Lyssna till ditt hjärta går vi fortfarande och nynnar på raderna skriven av Mello-veteranen Thomas G:son. Låten gick vidare till Eurovision song contest, men fick istället titeln Listen to your heartbeat, och hamnade på en femteplats.

Annons
Friends

Två år tidigare, år 1999, fick vi följa medlemmarna i serien Friends på turné, som handlade om hur gruppen skapades under Bert Karlssons regi, och sändes på TV4. Och medverkan i Melodifestivalen år 2001 var heller inte den första för gruppen med fem medlemmar. Året innan deltog Kim, Nina, Kristian, Stefan och Tony med låten När jag tänker på i morgon, och hamnade på en andraplats. Vinnare det året var ingen mindre än Roger Pontare.

Bråk och tidsbrist

Trots att bandet gjorde en supersuccé splittrades Friends i slutet av 2002. Bandet själva menar att det berodde på att tiden inte fanns, medan Bert Karlsson påstod att det berodde på bråk inom gruppen. Nästan alla gruppmedlemmar valde att satsa på en egen karriär förutom Nina och Kim som tillsammans startade om på nytt.

Annons

Nina & Kim

Nina och Kim

Efter att Friends splittrades startade tjejerna i bandet en ny grupp: Nina & Kim. Duon ställde återigen upp i Mello, år 2004, med låten En gång för alla, men trots gediget marscherande på scenen tog sig låten inte till finalen i Globen (nu Avicii arena). Samma år gav de också ut Pride-låten Universe of Love. Duon verkar däremot vara vänner än idag, och gästspelar då och då på bröllop.

Det här gör medlemmarna i Friends idag

Så vad hände egentligen med Nina Inhammar, Kim Kärnfalk, Kristian Hermansson, Tony Haglund och Stefan Brunzell?

Annons

Kim Kärnfalk

Kim Kärnfalk

Efter karriären som artist har Kim jobbat i sex år som prisutdelare på Postkodlotteriet och efter det över sju år på Sveriges Radio, bland annat som programledare för Karlavagnen. År 2004 prydde Kim omslaget av QX med rubriken ”Kim kommer ut” där Kim berättar att hon är bisexuell. I en tillhörande intervju berättar hon också att hon inte ens vågade duscha på gympan i skolan för att hon var rädd att det skulle synas att hon gillade tjejer.

Annons

Nina Inhammar Allard

Nina Inhammar Allard

Nina är idag 43 år och heter Allard i efternamn. Medverkan i Friend och Nina & Kim blev för mycket för Nina och i en intervju med Hemmets journal berättar hon att hon valde att lämna musiken för att bli hel igen och tog jobb på Ikea. Idag jobbar hon på plikt- och prövningsverket.

Kristian Hermansson

Kristian Hermansson

Kristian fortsatte att jobba med musik. Han skrev låtar till andra artister, hoppade in som musiklärare och startade 2018 rockbandet Starmen.

Annons

Tony Haglund

Tony Haglund

Tony fick, precis som Nina, svårt med den press som kom med att vara superidol och blev utbränd efter tiden i Friends. När han började arbeta igen började han jobba på en musikaffär och tog också upp sitt intresse (och tidigare företag) för bilar.

Stefan Brunzell

Stefan Brunzell

43-åriga Stefan Brunzell är den av medlemmarna i Friends som aldrig har lämnat livet inom musikbranschen. Sedan bandet splittrades har Stefan frilansat som musiker och har även fortsatt att skriva låtar för andra artister. Han är också kapellmästare för Allsång på Skansen.

Foto: TT

Annons