Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Gösta Engström gjorde succé med Nöjesmassakern – så lever han nu

04 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tillsammans med Sven Melander, Åke Cato och Jon Skolmen ledde han populära underhållningsprogrammet Nöjesmassakern.
Efter Melanders sorgliga bortgång är Gösta Engström den enda som fortfarande lever i den legendariska kvartetten.
Så ser hans liv ut idag!
Annons
Sven Melander har gått bort – blev 74 årBrand logo
Sven Melander har gått bort – blev 74 år

Tv-profilen, journalisten och humorskådespelaren Sven Melanders tragiska bortgång vid 74 års ålder sörjs i hela Sverige, och vi är många som minns hans mångåriga gärning som humorist i tv och film. Förutom klassiker som Sällskapsresan så är det kanske fortfarande underhållningsprogrammet Nöjesmassakern som folk förknippar Sven Melander med mest.

Sven Melander bildade en programledarkvartett tillsammans med Åke Cato, Jon Skolmen och Gösta Engström, och 1985 hade det numera klassiska programmet premiär. Programmet, där Sven Melander och Åke Cato till exempel gjorde de klassiska sketcherna med kockarna Werner och Werner, blev en enorm tittarsuccé på SVT. När det nionde avsnittet sändes sågs det av 4,7 miljoner människor – 66 procent av Sveriges dåvarande befolkning.

Annons

Den enda kvar från Nöjesmassakern-gänget

Efter Sven Melanders bortgång är det nu bara en av Nöjesmassakern-profilerna som fortfarande är i livet – 82-åriga Gösta Engström. Förutom succéprogrammet har skådespelaren och komikern många andra serier och filmer på sin resumé. Genom åren har Gösta medverkat i filmer som Jönssonligan får guldfeber och Enkel resa, och i serier som Mysteriet på Greveholm, Skilda världar och Tack för kaffet.

Hela Nöjesmassakern-gänget 2008 med Gösta Engström, Sven Melander, Jon Skolmen och Åke Cato.

Sedan en medverkan i humorprogrammet Café Bärs på Kanal 5 2013 har Gösta Engström gått i pension. Han lever numera ett lugnt liv i Stockholm med sin hustru Eva. Men det verkar som att vi kan få se mer av Gösta Engström snart – fotografen Michael Brannäs avslöjar i ett öppet inlägg på Facebook att han arbetar med en dokumentär om Engströms liv och gärning, som han nyligen visat upp för filmens huvudperson.

”För han ska få vara den första som ser vår Dokumentär om hans karriär å liv.Marita har nu gjort sin sista version, som inte ens jag fått se. Det lustiga är att jag känt honom över 45 år, men Marita har aldrig träffat honom live, bara i filmsekvenserna. Under några år.Hur kul som helst, jag vet redan att han kommer att klämma fram lite tårar,å stora flabbande skratt”, skrev fotografen innan visningen.

Annons