Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ingemar Stenmarks kärlekskarusell – så lever tidigare flickvännerna i dag

19 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ingemar Stenmark har inte bara fångat folkets hjärta med sin ikoniska skidkarriär – han har fått många damer på fall genom åren.
I dag är han lyckligt gift med sin Tarja Stenmark, men innan dess har hans liv kantats av långa förhållanden.
Här är skidlegendarens kärleksliv genom åren.
Annons
TV: Fem svenska kändispar vi minnsBrand logo
TV: Fem svenska kändispar vi minns

Ingemar Stenmark, 65, lever med hustrun Tarja Stenmark, som han gifte sig med 2016. Paret har varit tillsammans sedan 2006, och har dottern Iza, 13, tillsammans.

Men innan skidlegendaren hittade kärleken i sin älskade hustru så har han hunnit med många romanser i sitt liv, både under och efter karriären som världsbäst slalomåkare.

Tidigt skvallrades det om att Stenmark hade en romans med italienskan Simonetta Canali, som brukade vänta på den svenska skidåkaren i målfållan.

Annons
Ann Uvhagen med Ingemar Stenmark.

Det var dock åtta år äldre Ann Uvhagen som blev Ingemar Stenmarks första offentliga kärlek. De träffades 1981 på ett diskotek i en skidort i Österrike, där Ann blev bjuden till dans av Ingemar – trots att skidåkaren inte var särskilt dansant.

Paret var tillsammans i tre år innan de gifte sig 1984 och fick dottern Nathalie. Efter sex år var förhållandet dock över, och paret skilde sig 1987.

Träffade Anna-Karin Linde samma år

Ingemar Stenmark trivdes inte med att vara singel, och redan året efter skilsmässan blev han tillsammans med Anna-Karin Linde, en sekreterare från Borås. Paret levde ett extravagant liv tillsammans, där de pendlade mellan ett hus i skatteparadiset Monaco, och den 22 rum stora herrgården Sjöred i Ulricehamn. Linde och Stenmark syntes alltid tillsammans när skidåkaren gick på kändisfest. Efter 12 år tillsammans separerade paret 2000, och generösa Stenmark gav exet herrgården i uppbrottsgåva, och konstaterade i pressen att de fortfarande var vänner. Anna-Karin är i dag ogift och bor i Stockholm.

Annons
Anna-Karin Linde på Ingemar Stenmarks arm.

Åter igen kom en ny kärleken snabbt in i Stenmarks liv igen. Bara några månader efter uppbrottet träffade han 19 år yngre Christina Sylvan.

– Jo, det finns en ny kvinna i mitt liv. Christina Sylvan heter hon och är naprapat — och blond, sa han till Aftonbladet vid tillfället.

Ingemar och Christina var tillsammans i sex år, innan de gick skilda vägar 2006. Men det finns inget ont blod mellan dem.

– Han är en av de finaste personerna som jag känner och har känt. Det finns bara gott att säga, har hon sagt till Expressen.

Annons
Stenmark med Sylvan på Idrottsgalan 2004.

Så lever Christina Sylvan idag

Christina heter idag Christina Lindberg Sylvan, och har alltså gift sig efter relationen med Stenmark. Hon har också sadlat om från naprapat till fastighetsmäklare, och bor i en förort till Stockholm.

Samma år som Christina och Ingemar gör slut så träffar skidåkaren sin fru Tarja. Livet som pappa till hans och Tarjas dotter Iza har varit annorlunda än när dotter Nathalie växte upp, då skidåkaren var mitt uppe i karriären.

Annons

– Jag har ju mer tid att vara pappa i dag än vad jag hade för Nathalie. Och jag vet också att småbarnsåren går ganska fort förbi så det gäller att ta vara på dem, har skidåkaren sagt.

Källa: Hänt.

Ingemar Stenmark med sin fru Tarja och deras dotter Iza.
Se också: Så såg svenska kändisparen ut - när de träffades och nuBrand logo
Se också: Så såg svenska kändisparen ut - när de träffades och nu
Annons
Annons