Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Ingvar Karlsson startade Sven-Ingvars – så lever han i dag

13 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sven-Ingvars.
Ingvar Karlsson grundade det ikoniska dansbandet Sven-Ingvars tillsammans med Sven-Erik Magnusson.
2006 lämnade han dansbandet för gott – så här lever han efter dansbandssuccéerna.
– Han är exakt likadan idag som när jag träffade honom första gången för 24 år sedan, säger vännen Staffan Ernestam till Hänt.
Annons
Artisterna inför allsångspremiärenBrand logo
Artisterna inför allsångspremiären

Det var 1956 som vännerna Sven-Erik Magnusson och Ingvar Karlsson bildade bandet Sven-Ingvars, tillsammans med tredje medlemmen Sven Svärd. Dansbandets framgångar har varit många och imponerande genom åren – med låtar som Fröken Fräken, Sommar och sol och Två mörka ögon har bandet blivit ett av de mest ikoniska dansbanden i svensk musikhistoria.

Bandets uppställning har förändrats många gånger under årens lopp. 2017 gick frontmannen Sven-Erik Magnusson bort i cancer, och numera är det hans son Oscar Magnusson som axlat rollen som frontman och sångare i det klassiska dansbandet.

Innan dess hade Ingvar Karlsson hunnit lämna bandet. Redan 2006 sa han tack och hej till Sven-Ingvars, och lämnade tiden i det populära dansbandet bakom sig. Sedan dess har han inte synts i lika offentliga sammanhang, men det betyder inte att Ingvar har lagt musiken bakom sig, eller dragit sig tillbaka helt.

Annons

Så lever Ingvar Karlsson i dag

I en intervju med Hänt säger musiken Staffan Ernestam, som spelade med Sven-Ingvars mellan 2000 och 2021, att Ingvar Karlsson har fullt upp.

– Nu var det länge sedan jag pratade med Ingvar men det är full cirkus jämt med honom. Han spelar hur mycket som helst, säger Staffan till Hänt och fortsätter:

– Ingvar han är som en formalin knicke-dicke. Han är exakt likadan idag som när jag träffade honom första gången för 24 år sedan.

I dag har Ingvar Karlsson ett band med forna Hajk-programledaren Bengt Alsterlind, Bengt-Ingvar mä Anders. De har bland annat spelat på Riksteatern.

– De senaste 8-9 åren har vi varit ute och spelat under säsong, och vi har lite olika program, har Bengt Alsterlind berättat för Femina.

Annons