Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Knut Agnreds blindtarm sprack på scen – opererades akut

23 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Galenskaparna och After shave.
Knut Agnred har varit en självklar del av Galenskaparna och After shave i många år – men kämpade också med svåra hälsoproblem.
När skådespelarens blindtarm sprack på scen kämpade han mot tårarna och spelade vidare, och fick sedan köras akut till sjukhus för operation.
– Jag är tacksam för alla år även om det varit slitsamt, säger han till Enterprice Magazine.
Annons
Här är det enkla knepet som skyddar ditt hjärtaBrand logo
Här är det enkla knepet som skyddar ditt hjärta

Humorgrupperna Galenskaparna och After Shave har minst sagt stått för några riktiga svenska komediklassiker, inte minst kultserien Macken, som hade premiär 1986. Förutom sina tv-serier har komikerna också gjort en rad hyllade scenföreställningar.

Knut Agnred och Anders Eriksson.
Knut Agnred och Anders Eriksson i Galenskaparnas tv-program Gladpack.

Men när gängen skulle fira 30 år tillsammans med föreställningen 30-årsfesten 2013 kämpade de i motvind med sjukdomar hos medlemmarna. När Per Fritzell först blev sjuk fick vännen och kollegan Knut Agnred axla hans nummer, så väl som sina egna – något som då blev för mycket för honom. Han hade redan stämbandsinflammation och gick på kortison när också hjärtat började protestera. Han fick tillbaka sina tidigare problem med förmaksflimmer.

Annons

– Det blev för mycket att täcka upp för honom också, så hjärtat sa ifrån att jag skulle ta en paus, sa han till Expressen 2013.

Hamnade på sjukhus efter föreställning

Det är inte enda gången Knut Agnreds hälsa har slagit bakut när han pressat sin kropp för hårt. I en intervju med Enterprice magazine från 2022 berättar Knut om ett tillfälle där han uppträdde med blindtarmsinflammation, vilket gjorde att blindtarmen sprack under föreställningen. På grund av adrenalinet och sin hårda arbetsmoral kunde Knut ändå fullfölja föreställningen, innan han bröt ihop i tårar i kulissen och fick köras akut till sjukhus. Där väntade en livsviktig operation och en vecka i sjukhussängen.

När Knut Agnred ser tillbaka på sin långa karriär är det dock med glädje, och han ångrar ingenting.

Knut Agnred med dotter.
Knut Agnred med dottern Elin 2019.

– Jag är en lycklig man som har fått göra det jag helst ville och vetskapen att det är få förunnat att kunna göra det. Jag är tacksam för alla år även om det varit slitsamt! Jag har haft så roligt och fått uppleva stunder i glädje och gråt. Och jag har fått göra sånger som berört folk på ett tänkvärt sätt, sa han till Enterprice magazine 2022.

Annons