5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon
Slå på ljud

Varje morgon bänkar sig hundratusentals tittare för att se Nyhetsmorgon på TV4. De som är programledare blir ofta välkända ansikten för svenska folket, och känns igen var de än går.

Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut förr

Många av programledarna är riktiga proffs och har jobbat på TV4 i flera år, ibland flera decennier. Vi har rotat i arkiven för att se hur de såg ut i början av sina karriärer – och vi blev inte besvikna! Spana in de här fantastiska bilderna på Nyhetsmorgons programledare i början av sina karriärer:

Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt ung
Magnus Laupa

1999 presenterade TV4 sina programledare och en av dem var Jenny Strömstedt (Jenny Östergren på den tiden) som skulle leda samhällsprogrammet Svart eller vitt.

12 profiler vi minns från Big brother – så ser de ut i dag

Steffo Törnquist

Steffo Törnquist ung
Staffan AlmqUist / Expressen / TT

1986 var Steffo Törnquist på plats i Mexiko för att bevaka fotbolls-VM, tillsammans med sportredaktionen på Expressen där han då jobbade. På bilden står Steffo som nummer tre räknat från vänster.

Jenny Alversjö

Jenny Alversjö ung
Jonas Hessman/TT

Hon klev in i TV4-huset 2002, men de äldsta bilderna vi hittar på Jenny Alversjö är från 2009. Då var hon så här tjusig när hon gick på ELLE-galan.

Anders Pihlblad

Anders Pihlblad började sin journalistiska bana tidigt. Redan som 16-åring jobbade han extra som sportreporter på Norrköpings tidningar. Ungefär så här såg han ut på den tiden.

Soraya Lavasani

Soraya Lavasani
Cecilia Liljeton/TT

2008 började hon på TV4 som nyhetsuppläsare, men gick senare över till att leda Nyhetsmorgon. Så här såg hon ut på den tiden.

Maria Forsblom

Maria Forsblom ung
Karin Trnblom/TT

Maria Forsblom började på Nyhetsmorgon redan 2003, då som studiovärdinna. Hon blev dock ett känt namn för svenska folket först när hon blev flygande reporter för Nyhetsmorgon för några år sedan. Därefter gick hon snabbt över till att vara programledare från studion istället och är numera en av de fasta programledarna. Så här såg hon ut 2013, 26 år gammal.

Martin Järborg

Martin är den nyaste av alla fasta programledare i Nyhetsmorgon. Det finns därför inte så mycket bilder på honom att hitta i arkiven. Vi bjussar istället på den här bilden som Martin själv lagt upp på Instagram från när han är liten. Kanske var det här hans drömmar om en tv-karriär började?

Pål Hollenders skandaler – blev ihop med vännens fru

Rania Shemoun Olsson

Rania Shemoun Olsson ung
Charlotte Brunzell/TT

För exakt tio år sedan såg Rania Shemoun Olsson ut så här när hon gick på biopremiär. Då hade hon precis börjat jobba på TV4 som nyhetsuppläsare, något hon gör än i dag. Då och då hoppar hon in i studion som en av programledarna på Nyhetsmorgon.

Tidigare programledare för Nyhetsmorgon – så såg de ut förr

Trots att de inte längre jobbar kvar på Nyhetsmorgon så är de ändå några av Sveriges mest älskade programledare. Därför kunde vi inte låta bli att även kika på hur de som slutat leda programmet såg ut i början av sina karriärer:

Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby
Lisa Selin

1997 började Tilde de Paula Eby på TV4 och då såg hon ut så här. I dag leder hon Efter fem på samma kanal och är en av Sveriges mest omtyckta och prisade programledare.

Anna Brolin

Anna Brolin ung
ROGER VIKSTRM / XP / TT

Hon började sin karriär på Viasat sport, men 2008 gick hon över till TV4. Då såg Anna Brolin ut så här.

Profilerna du glömt har lett i Nyhetsmorgon – så ser de ut nu

Peter Jihde

Peter Jihde ung
Magnus Fond

Peter Jihde började på TV4 redan 1994, men den tidigaste bilden på honom i arkiven kommer från 1997, då han var så här stilig.

Jesper Börjesson

Han började som nyhetsankare på TV4 1996. På Instagram har han lagt upp en bild från ett av de första jobben som han gjorde utomlands för kanalen, i slutet av 90-talet.

Jessica Almenäs

Jessica Almenäs ung
Jan Collsi

1998 tävlade Jessica Almenäs i fröken Sverige där hon kom tvåa. Hennes karriär tog fart ordentligt, och efter att ha rest runt världen och tävlat i bland annat Miss World fick hon jobb på TV4 som travprofil för att sedan gå över till Nyhetsmorgon.

Malou von Sivers och Bengt Magnusson

En ung Malou von Sivers och en ung Bengt Magnusson
Karin Trnblom/TT

Malou von Sivers och Bengt Magnusson var med och startade upp hela Nyhetsmorgon år 1992 och var de allra första programledarna. Så här såg de ut när programmet hade premiär.

Foto: TT, Instagram

Mest läst