Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sandra Dahlberg och Jimmy Janssons bråk efter uppbrottet

29 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sandra Dahlberg och Jimmy Jansson var ett av 00-talets hetaste kändispar i Sverige, med flera stora hits i Melodifestivalen.
Men efter uppbrottet har paret haft svårt att hålla sams i offentligheten – och pikat varandra i media.
– Sandra gillade uppmärksamheten och tog alla möjligheter att synas, sa Jimmy Jansson i podcasten Hitfabriken.
Annons
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

Sandra Dahlberg och Jimmy Jansson, idag 43 respektive 36 år gamla, träffades när de var med i samma säsong av hitserien Fame factory. I serien gick artister i en artistskola och bodde tillsammans, samtidigt som de varje vecka tävlade med varsitt uppträdande. Bara 18 år gammal föll Jimmy för den sju år äldre Sandra, och de två blev snabbt ett par i serien.

Artisterna förlovade sig efter ett år, och 2007 fick de sonen Wilmer tillsammans. Då hade de båda fått framgångsrika karriärer som artister, och tävlat i Melodifestivalen flera gånger vardera.

Jimmy Jansson och Sandra Dahlberg 2005.

2010 gick det kända paret ut med att de skulle separera och bryta upp sin förlovning.

– Vi har verkligen försökt på alla sätt vi kan, men till slut kommer man till en punkt när man inte kan kompromissa längre. Men vi skiljs åt som bra vänner, det blir ingen pajkastning, sa Sandra Dahlberg till Expressen 2010.

Annons

Jimmy Jansson: ”Hur jobbigt som helst”

Men det löftet höll ex-paret inte riktigt. När Jimmy Jansson 2021 var med i podcasten Hitfabriken med Fredrik Ralstrand så avslöjade han att han tyckte det var jobbigt att stå i centrum som artist, och att han därför valt att fokusera på att vara låtskrivare och producent istället – något han rönt stora kommersiella framgångar som. Jimmy Jansson menar också att det var exet som pushade på att de skulle synas mycket tillsammans och bli ett kändispar.

– Det var hur jobbigt som helst. Jag försökte separerar på det, men det var svårt. Sandra gillade uppmärksamheten och tog alla möjligheter att synas. Jag ville helst inte det, men det blev så och mer fokus på det än min musikkarriär och det tycker jag är lite synd, säger han i podcasten.

Jimmy Jansson 2021.

Han erkänner också att han ångrar att han inte satte ner foten och värnade sitt privatliv mer.

– Hade det varit idag så hade jag bara sagt att ”nu pausar vi det här”. Men det gjorde jag inte då, jag följde bara med och ”är det det här folk vill ha, då ska dem väl få det”. Tyckte det var tråkigt att det blev för mycket fokus på det, det minns jag, säger Jimmy Jansson i Hitfabriken.

Annons

Sandra Dahlbergs kritik mot exet

Efter låtskrivarens medverkan i podcasten valde Sandra Dahlberg att slå tillbaka på sociala medier, då hon tyckte att han klätt på sig en offerkofta.

”På med offerkoftan bara Jimmy Jansson. Uppmärksamheten (jag) tycker all PR är bra PR”, skrev Sandra Dahlberg på Instagram Story, enligt Hänt.

Postkodlotteriet-profilen fortsatte med att påpeka att Jimmy visst verkar vilja ha uppmärksamhet.

”Undra vem som är ute efter lite uppmärksamhet nu såhär 10-15 år senare Jimmy Jansson”.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons