Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Du kan ha använt brynprodukten fel hela tiden – så gör du rätt!

01 dec, 2022 
AvStina Meyerson
FotografTT/TikTok/@Rocio.roses
Forma bryn tips
Brukar du använda ögonbrynsgel, men känner att du inte får till det resultatet du önskar? Sminkprofilen Rocio Roses delar med sig av ett snabbt och enkelt sminkknep, som gör så att du kan forma dina ögonbryn som ett proffs – samt att de sitter som berget hela dagen!
Annons
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

Att fixa ögonbrynen har blivit en av de allra viktigaste stegen i sminkrutinen för många under de senaste åren. Både stilen och formen på ögonbrynen kan ha en stor inverkan på hela din look – och därför kan det vara värt att ägna brynen lite extra kärlek!

Tjocka, fluffiga och uppåtkammade bryn har varit särskilt trendiga på senaste. För att få till den heta bryntrenden finns flera metoder, exempelvis att laminera sina bryn, utföra ett brow lift eller skapa så kallade ”soap brows” med hårdtvål eller vax.

Men den allra vanligaste produkten för att sätta ögonbrynen på plats måste nog ändå vara bryngel. Oavsett om du vill ha den moderna och uppåtkammade looken, eller strävar efter en mer klassisk stil så kan gelen komma väl till pass.

Det kan dock vara så att du har använt din ögonbrynsgel fel under alla dessa år…

Sminktips bryn

Därför kan du ha använt brynprodukten fel

Åtminstone om du frågar sminkexperten och TikTok-profilen Rocio Roses!

Annons

– Det finns en risk att du har använt den här produkten fel hela tiden, utropar hon i ett klipp och visar upp sin ögonbrynsgel.

Rocio själv använder sig av Benefits ”24H Brow Setter”-gel och har gjort en oväntad upptäckt. Gelen fungerar nämligen inte som bäst när hon använder den på det mest väntade sättet.

De flesta kammar sina bryn på plats med gelen och gör inte mer än så. Men enligt Rocio bör du använda en helt annan strategi för att applicera produkten.

– Om du har köpt den här produkten och känt att den inte gör någonting för dina bryn så fortsätt titta, för jag kommer visa hur man använder den på rätt sätt, säger hon.

Så ska du egentligen använda ögonbrynsgel

Ett problem som många kan uppleva när det kommer till bryngel är att ögonbrynen ser snygga ut till en början, men att resultatet inte blir särskilt varaktigt. Men med Rocios strategi ska brynens form sitta hela dagen, menar hon.

Det hon gör är att först gnugga in ordentligt med gel i brynen, avvakta och slutligen forma dem – istället för att enbart försöka sätta dem på en gång.

– Dra din borste fram och tillbaka. Låt gelen sitta i fem sekunder, därefter kan du sätta igång att borsta upp dem.

I klippet syns det hur sminkprofilen med lätthet kan kamma upp sina bryn till önskad form.

– Du kommer verkligen behöva sminkrengöring i slutet av kvällen, för dina bryn kommer inte röra på sig, utropar Rocio slutligen.

Spana in klippet:

Annons