Trendar: InredningMat och dryckResor

12 totalt onödiga babygrejer som ingen förälder någonsin behövt

02 apr, 2017 
AvFemina
Vad sägs om klackskor för bebisar, en potta på hjul som man kan dra med överallt och en bikini för nyfödda?
Annons

Marknaden för babysaker är oändlig, alla föräldrar har nog mer än en gång förfasat sig över hur mycket saker den lilla nya personen tycks behöva, vilket blir extra tydligt när det är dags resa bort, bara barnvagnen och babystolen tar upp hela bagageutrymmet i bilen. Det finns förstås mycket väsentliga saker, men det finns också en uppsjö av prylar som både du och ditt barn verkligen kommer att klarar er utan. Här har vi samlat tolv saker som får oss att undra varför de ens uppfanns.

1. Crumb cap, skyddshuvan

Den marknadsförs som en bekväm och tvättbar huva som täcker håret på ”messy eaters”, barn som kladdar när de äter. Och med hjälp av den ska stressen vid matbordet försvinna! Men du måste ju ändå tvätta ansiktet på barnet efteråt…och golvet och stolen.

Den här pottan vänder sig till särskilt teknikintresserade föräldrar som vill potträna sitt barn. Och det verkar synnerligen enkelt, det enda man tydligen behöver göra är att parkera barnet i den här anordningen, sätta igång flera avsnitt av Babblarna och vänta! Låter det som ett vinnande koncept? Det är det också, iPotty vann kategorin ”Årets sämsta leksak” för ett par år sedan.

Annons

3. Parfym för bebisar

Modehus som Burberry och Dolce Gabbana har lanserat särskilda parfymer för bebisar. Babyns egna naturliga doft är visst inte god nog!

En bikini för bebisar, det är ju inga konstigheter. Eller?

Med den här klädedräkten blir ditt hem dammfritt på krältid! Bebisen ligger ju ändå bara där och sprattlar, så varför inte dra nytta av det?

Det här är plagget som lägger grunden till din bebis framtida arbetsmoral samtidigt som det får en starkare kropp och du som förälder slipper städa och får mer tid till roligare aktiviteter!

Det är jobbigt att kräla runt, men barnens knän vänjer sig snabbt vid denna aktivitetet. Men om man ändå skulle vara orolig för ditt barns leder så kan man väl bara klippa sönder ett par gamla strumpor och använda som skydd?

Offentliga toaletter kan ju ibland kan lämna en del att önska i fråga om nivån på hygienen. Men att be sitt lilla barn att ställa sig och kisspricka in i den här flaskan? Det känns inte så lockande. Alls.

Annons

”Den har ett handtag som ditt barn kommer att älska”, står det i produktbeskrivningen. Pottan som kan tas med överallt, det är väl alla föräldrars våta dröm att få ännu en sak att kånka på! My Carry Potter går även att beställa beströdd med Swarovskikristaller, för den som vill ha en mer extravagant look.

Bebisen gråter, men vad vill den? Med den här prylen behöver du inte fundera längre!

Den analyserar ditt barns läte och berättar för dig om den gråter på grund av att det är trött, hungrigt, uttråkat, stressad eller irriterad – hur praktiskt är inte det?

Problemet är bara att den inte verkar fungera.

De här skorna skriker verkligen klyschan ”Det ska börjas i tid”. Men att ge ett spädbarn ett par dobbade skor som överhuvudtaget inte kommer att användas – det är bara dumt. Lägg pengarna på annat!

11. Högklackade skor

Om fotbollsskor är dumt är det här ännu dummare. Dessutom heter de Heelarious? De är bara nej, nej, nej, nej, nej, nej. NEJ.

En hänganordning för ditt barn. Nog för att det kan vara ont om plats och skitiga golv på offentliga toaletter när mamma eller pappa själva behöver gå, men visst känns det väl ändå mer ergonomiskt och säkert att ta med barnet i den vanliga bärselen?

Annons