Trendar: InredningMat och dryckResor

Femina möter... Gunhild A Stordalen

19 sep, 2014 
AvFemina
Femina möter... Gunhild A Stordalen
Annons
Femina möter... Gunhild A Stordalen
Femina möter... Gunhild A Stordalen

GUNHILD A STORDALEN
YRKE: Läkare, filantrop och miljöaktivist.
ÅLDER: 35 år.
FAMILJ: Maken Petter A Stordalen, hans tre barn från ett tidigare äktenskap, hund och två minigrisar.
BAKGRUND: Legitimerad läkare med en doktorsavhandling om molekylära mekanismer bakom osteoporos och läkning av benbrott. Grundare och styrelseordförande i Stordalen Foundation och projektet GreeNudge, styrelsemedlem i Nordic Choice Hotel Group, Zero Emission Resource Organization, Ecohz och Ecohz Renewable Energy Foundation.
BOR: Villa i Bygdøy i Oslo.

Annons

Gunhild om…
Politik: ”Jag har faktiskt funderat på att gå in i politiken! Men

jag tror jag kan göra mer på det här sättet än om jag suttit i stortinget. Dessutom är jag för otålig, jag hade fått magsår som politiker!”
Flexetarianer: ”Det är orealistiskt att få hela världen att bli vegetarianer, men vi kan bli flexetarianer. Äta mycket mer vegetarisk mat hela tiden – och lite kött då och då.”
Gud: ”Jag är agnostiker. Jag är öppen för att det kan finnas något större än oss, men jag tror att man måste skapa sin egen mening med livet.”
Lycka: ”Det är att känna sig nyttig. Att någon behöver dig eller att du har en meningsfull uppgift. Att känna en mening med sitt liv.”
Rädsla: ”Jag är mest rädd för att vi ska ge upp. Att vi grips av apati och tror att allt går åt helvete. Vi ska klara av det, men det gäller att få alla att tro det och bidra!”
Ånger: ”Jag tror att man mest ångrar allt man inte gjorde. Jag känner att jag lärt mig av alla fel jag gjort och jag skulle inte vilja vara utan dem.”
Tårar: ”Jag kan bli så arg att jag gråter ibland, men jag är inte som Petter – om han ser Love Actually gråter han upp tre Kleenex-kartonger.”

Artikeln publicerades i sin helhet i Femina nummer 5 2014.

Av CHRISTER OLSSON

Foto ISABEL WATSON

Annons