Trendar: InredningMat och dryckResor

Torka tvätten snabbare och billigare – smarta knepet du inte kände till

20 jan, 2023 
Torka tvätt tips
Visst kan du torka tvätten i torktumlare, utan att det behöver svida alltför mycket i plånboken! Med det här supersmarta knepet kan du nämligen snabba på processen. Så gör du för att torka din tvätt snabbare i torktumlaren!
Annons
5 saker som drar mest el i hemmetBrand logo
5 saker som drar mest el i hemmet

Med den skenande inflationen och de höga elpriserna som råder är vi många som försöker spara in pengar på både det ena och det andra, för att slippa vända på kronorna i slutet av månaden.

Det finns flera knep att tillta som gör vardagen lite mindre kostsam, utan att behöva tumma på livskvaliteten. Spana exempelvis in hur du kan handla billigare mat, spara in tusenlappar på lunchlådan eller resa till förmånliga priser.

Därför kan det vara dyrt att tvätta

Några av de största eltjuvarna i hemmet är som bekant tvättmaskin och torktumlare. Om du exempelvis bor i villa och inte har en gemensam tvättstuga att bruka, såsom i lägenhetshus, så kan tvätt verkligen komma att svida i plånboken.

Många sparar el på att låta torktumlaren förbli avstängd och istället lufttorka tvätten på ett tvättställ, men ibland räcker inte tiden till och i somliga fall finns det helt enkelt för mycket tvätt för att få plats ordentligt på torkställningen.

Torka tvätt snabbare

Då finns det faktiskt ett enkelt knep att ta till, för att slippa stress eller sur tvätt som hängt för tätt – utan att det blir alltför kostsamt. Det finns nämligen ett sätt att torka tvätten i torktumlare, som är betydligt snabbare än du antagligen är van vid.

Annons

Så torkar du tvätten snabbare i torktumlaren

Således kan du alltså nyttja fördelarna med din torktumlare, men utan att behöva betala så mycket pengar för elen.

Men hur gör man då för att torktumlingstiden ska minska? Allt du behöver är faktiskt någonting som precis alla redan har hemma; en vanlig torr handduk.

Lägg din handduk i torktumlaren ihop med den våta tvätten, På så vis hjälper handduken till att suga upp vattnet från tvätten i torktumlaren – och dina kläder blir på så vis torra snabbare.

Torka tvätt snabbare tips

Se bara till att plocka ut handduken igen efter ungefär 15 minuter. När handduken är vattenfylld så kan den nämligen också bidra till att fukten bevaras istället.

Med hjälp av det smarta handduksknepet så kan du alltså torka din tvätt snabbare i torktumlaren – och behöver enbart hänga upp handduken.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons