Torka tvätt tips
5 saker som drar mest el i hemmet
0:57

Efter reklamen: 5 saker som drar mest el i hemmet

(0:57)

Slå på ljud

Med den skenande inflationen och de höga elpriserna som råder är vi många som försöker spara in pengar på både det ena och det andra, för att slippa vända på kronorna i slutet av månaden.

Det finns flera knep att tillta som gör vardagen lite mindre kostsam, utan att behöva tumma på livskvaliteten. Spana exempelvis in hur du kan handla billigare mat, spara in tusenlappar på lunchlådan eller resa till förmånliga priser.

Därför kan det vara dyrt att tvätta

Några av de största eltjuvarna i hemmet är som bekant tvättmaskin och torktumlare. Om du exempelvis bor i villa och inte har en gemensam tvättstuga att bruka, såsom i lägenhetshus, så kan tvätt verkligen komma att svida i plånboken.

Slipp skrynkliga kläder – med enkla isknepet

Många sparar el på att låta torktumlaren förbli avstängd och istället lufttorka tvätten på ett tvättställ, men ibland räcker inte tiden till och i somliga fall finns det helt enkelt för mycket tvätt för att få plats ordentligt på torkställningen.

Torka tvätt snabbare

Då finns det faktiskt ett enkelt knep att ta till, för att slippa stress eller sur tvätt som hängt för tätt – utan att det blir alltför kostsamt. Det finns nämligen ett sätt att torka tvätten i torktumlare, som är betydligt snabbare än du antagligen är van vid.

Så torkar du tvätten snabbare i torktumlaren

Således kan du alltså nyttja fördelarna med din torktumlare, men utan att behöva betala så mycket pengar för elen.

Men hur gör man då för att torktumlingstiden ska minska? Allt du behöver är faktiskt någonting som precis alla redan har hemma; en vanlig torr handduk.

Lägg din handduk i torktumlaren ihop med den våta tvätten, På så vis hjälper handduken till att suga upp vattnet från tvätten i torktumlaren – och dina kläder blir på så vis torra snabbare.

Torka tvätt snabbare tips

Se bara till att plocka ut handduken igen efter ungefär 15 minuter. När handduken är vattenfylld så kan den nämligen också bidra till att fukten bevaras istället.

Slipp illaluktande handdukar – vanliga misstaget

Med hjälp av det smarta handduksknepet så kan du alltså torka din tvätt snabbare i torktumlaren – och behöver enbart hänga upp handduken.

Källa: Homes To Love

Mest läst