Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

10 trender: Det har kvinnor i Milano på sig i höst

06 okt, 2023 
Milanos modevecka trender
Modeveckan i Milano bjöd på otroligt många snygga looks och ändlös inspiration. Är du nyfiken på hur modeälskarna i Milano klädde sig, när ännu fler kreatörer och profiler än vanligt samlades kring metropolen? Här är tio trendiga looks från modeveckan!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

Italien har definitivt blivit ett modeland att räkna med. Listan är lång när det kommer till världskända italienska modemärken – Prada, Gucci, Fendi, Versace, Valentino, Dolce & Gabbana, Bottega Veneta och Miu Miu är bara några.

Och visst leder alla vägar till Rom, men framför allt Milano har blivit hem till många av de mest välkända modehusen, och således även blivit internationellt känd som modestad.

Trots att staden i mångt och mycket vanligtvis är fylld till bredden med såväl modeentusiaster som kreatörer, så har också rampljuset lyst extra starkt på Milano den senaste tiden. Under Milanos modevecka i slutet av september flockades nämligen ännu fler modeskapare, modeälskare och världsstjärnor kring metropolen.

Annons

Tryter inspirationen i höst? Då behöver du inte leta länge till! Här är tio snygga trender som syntes på Milanos gator under modeveckan inför vår- och sommarkollektionerna 2024.

Quiet luxury

Quiet luxury trend

Stilen och filosofin ”Quiet luxury” hamnade på tapeten tidigare i år – och begreppet, som både definierar en look och en livsstil, är fortfarande mycket omtalat. Quiet luxury innebär kort och gott en ny, mer minimalistisk syn på lyx. Trenden uppstod som ett svar på det stora fokuset som legat på konsumtion den senaste tiden samt hajpen kring dyra märken och pråliga logotyper. Istället fokuserar quiet luxury på tidlösa faktorer som kvalitet, hantverk och en mer dämpad elegans. Plaggen ska också vara stilrena, med enkla snitt och diskreta färger, och på så vis kunna hålla år efter år utan att påverkas av trender.

Annons

Löst sittande jeans

Vida löst sittande jeans dam

I höst är en särskild jeanstrend extra framträdande. Vi har tidigare sett många exempel på vida och baggy jeans, så oversized i olika former är ingen nyhet precis. Men säsongens trendigaste jeans är faktiskt inte bara oversized, utan superoversized. Vill du få till stilen ska du satsa på en ledigt sittande modell med mycket vidd i benen, för en riktigt avslappnad look som skriker ”relaxed cool”. Jeansen får dessutom gärna vara extra långa!

Latte dressing

Bruna kläder dam trend

Sommarens mest hajpade skönhetstrend ”Latte makeup” har nu fått kliva åt sidan för att lämna plats åt den nya modetrenden ”Latte dressing”. Nu sminkar vi oss alltså inte bara i färger som för tankarna till espresso med mjölk, utan klär oss också i lattefärger. Det finns flera olika sätt att bära färgtrenden på; du kan satsa på en hel look i samma bruna toner eller kombinera olika nyanser i din outfit.

Annons

Trenchcoaten

trenchcoat dam

Trenchcoaten är en evig klassiker – och det är också av en anledning. Så snygg och tidlös och samtidigt så lättstylad. I år är den dessutom extra het, så du som tidigare investerat i en högkvalitativ sådan kan skatta dig lycklig. Det finns väl få saker som är härligare än att bära samma plagg, med många år på nacken, år ut och år in och fortfarande känna sig modern och stilfull?

Corporate core

Kontorskläder dam

”Corporate-core”, eller ”Business-core” som det också kallas, är en riktigt het stil i höst. Trenden flörtar ordentligt med klassiskt kontorsmode och innefattar allt från den vita skjortan och den boxiga kostymen till den rymliga portföljen. Toppa din look med en slips och glid in i ett par loafers så är du hemma.

Annons

Strumpan i fokus

Knästrumpor dam

Någonting som blev tydligt på Milanos modevecka är att strumpan fått sig ett uppsving. Under veckan lät fler det annars rätt förbisedda plagget ta plats i looken. Strumporna har varit mer iögonfallande såväl som högre, vilket är en smart taktik att ta till under en solig höstdag – även i Sverige. Med en rejäl strumpa kan du fortsätta bära sommarskor som loafers, Mary Jane-pumps eller klassiska ballerinaskor oktober ut. Är strumpan dessutom mycket hög och varm kan klänningen, kjolen och shortsen också användas under en längre tid.

Trendfärgen röd

Röda plagg dam

Att höstens stora trendfärg är röd råder det ingen tvivel om. I Milano var det många som rockade röda accessoarer och plagg – och en del, som inte hade något emot att synas, bjöd också på härligt helröda looks.

Annons

A-linjeformade kjolen

Vid maxikjol

Den här säsongen är som sagt de allra trendigaste jeansen i det vidaste laget – och samma princip kan också appliceras på höstens kjolar. Nu har nämligen den vida, A-linjeformade kjolen tagit sig tillbaka in i modebilden. Du kan exempelvis styla den med tjocka strumpbyxor undertill eller ihop med höga boots, för att bibehålla både värmen och stilen.

Byxlöst och underkläder

Byxlös trend underkläder

I fjol såg vi mycket av det omtalade byxlösa modet. Här kan du till exempel läsa om Kylie Jenners omskrivna kalsonger eller Kendall Jenners look med strumpbyxor och trosor. Trenden med underkläder i fokus är minst sagt fortsatt het – och i Milano var det flera som skippade byxorna och istället satsade på lyxiga strumpbyxor och tjocka trosor. En och annan hög trosa med en Miu Miu-logga stack också fram under kjol- och byxlinningar.

Annons

Lyxiga trackbyxan

Trendig trackbyxa dam

Den sportiga trackbyxan tog också plats i modebilden under Milanos modevecka. Stylad med lyxiga kontrasterande plagg kopplas byxan inte bara till idrottssammanhang, utan blir ett lika delar tufft som bekvämt vardagsplagg. Här paras trackbyxan exempelvis ihop med klassiska Mary Janes med sockor undertill och en nätt kofta.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons