hemma-spa-beauty-hacks

Beauty hacks har blivit ett populärt fenomen på nätet. Det går ut på att man delar med sig av enkla och billiga skönhetstips, till exempel på Youtube, Pinterest och i bloggar.

Här är några tips som verkligen funkar!

Hej då skavsår!

Brukar du få blåsor av dina sommarsandaler och ballerinaskor? Testa deodorant på fötterna. Rulla den på de ställen där du brukar få skav. Deon gör att foten inte blir lika fuktig och friktionen mot skon blir mindre. Då slipper du också blåsor.

Läs även: Här är mascaran till budgetpris alla talar om just nu!

Lukta gott längre!

Applicera lite vaselin på de punkter där du brukar spraya parfym. Det får faktiskt doften att hålla längre än om du bara sprayar direkt på huden.

Rädda fuskbrännan

Brun utan sol som blev ojämnt och morotsfärgad är inte roligt. Blanda vatten, bakpulver och lite citron och massera in i huden med en tvättsvamp. Ta sedan en dusch. Den orange tonen kommer att ha ljusats upp betydligt.

Mjuka fötter

Trista, torra hälar kan du exfoliera lätt med rå potatis! Dela den på mitten och strössla med salt. Mjuka upp fötterna i ett fotbad. Skrubba sedan hälarna med potatisen. Klart!

Läs även: Så blir dina fötter salongsfina

Halkfri hårnål

Är du trött på hårnålar som glider ur din fina frisyr? Lägg dem på en pappershandduk och spraya dem med hårspray innan du applicerar dem i håret. Då får de bättre fäste.

Snyggare naglar

Testa att applicera lite vaselin lite kring nageln när du målar naglarna. Det gör det enklare att ta bort nagellack som hamnat utanför.

I stället för raklödder

Är dina ben i behov av rakhyveln men du har slut på raklödder? Testa en klick av ditt hårbalsam i stället. Det innehåller mängder av vårdande ingredienser och ger en nära rakning utan att irritera huden.

Bekämpa finnarna

Finnar kan dyka upp även när man har blivit äldre. Behandla den helt naturligt genom att applicera grekisk yoghurt på området och låt det torka innan du sköljer bort. Mjölksyran har en renande effekt och probiotikan innehåller naturligt bakteriefajtande ingredienser.

Läs även: 4 smarta knep för krisande naglar

Perfekt hudton

Råkat köpa en foundation som är för mörk i tonen? Blanda den med din fuktcrème så blir den någon nyans ljusare.

Redan de gamla filmstjärnorna…
Konturering och kokosolja är trendigt i dag. Men det är knep som har använts av Hollywoodstjärnorna ända sedan 30-talet. Glamourösa Grace Kelly visste hur hon skulle förbättra sina ansiktsdrag och var en av de första som använde sig av konturering, ett knep där man använder färgade puder och rouge för att forma ansikte.

Mae West älskade kokosolja

Mae West använde kokosolja långt innan det blev den trend det är i dag. På 30-talet använde hon oljan som ansiktscrème.

Läs även: 4 skönhetsprodukter med doft av kokos

Jean Harlows hårbottenmassage

Skådespelerskan Jean Harlow lär ha lagt fruktansvärt mycket tid på att få ordnig på sitt trassliga hår. Ett av knepen var att massera in ricin- eller olivolja i hela håret och hårbotten en gång i veckan innan hon tvättade det.

Av Jenny Thorell, MåBra.com

Bild Thinkstock

Läs även
Nya skönhetsprodukterna att satsa på under 2016
Är dina skönhetsprodukter farliga? 

Mer läsning

Femina