Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det sen för deltagarna i Min mamma, din pappa

10 maj, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografPrivat, TV4
Ett uppbrott, två par, flyttplaner, flera detjingsugna – och ett oväntat möte.
Det har hänt mycket sedan kamerorna slocknade efter inspelningen av tv-programmet Min mamma, din pappa.
Femina har pratat med deltagarna som delar med sig av hur kärlekslivet ser ut i dag!
Annons
5 mysiga dejtingaktiviteter inspirerade av kändisarnaBrand logo
5 mysiga dejtingaktiviteter inspirerade av kändisarna

Premiärsäsongen av TV4:s nya dejtingprogram Min mamma, din pappa har engagerat tv-tittarna sedan första avsnittet den 8 mars.

Programidén går ut på att elva frånskilda singlar mellan åldrarna 47 och 58 år flyttar in i Villa Kärleksudden tillsammans, alla i hopp om att hitta kärleken. Samtliga deltagare anmäldes till programmet av sina barn, som i hemlighet har kunnat följa utvecklingen i huset under föräldrarnas romantiska äventyr, via övervakningskameror.

Säsongens största snackisar var när en joker i form av 90-talsstjärnan Sigrid Åhs, känd som ”Sveriges Pamela Anderson”, gjorde intåg i avsnitt tre, samt att turturduvorna Stefan Brodin och Jessica Grusell valde att lämna inspelningen tidigt för att satsa på varandra.

Annons

Men vad hände egentligen efter att kamerorna slocknade? Hur ser deltagarna liv ut i dag, drygt ett halvår efter TV4-inspelningen?

Femina har varit i kontakt med med deltagarna som berättar öppenhjärtigt om hur kärlekslivet ser ut just nu och vilka förväntningar de har på framtiden. Här får du svaren!

Mathilda Segerstad, 47, Göteborg

Dottern Saga Segerstad anmälde mamma Mathilda till tv-programmet. Saga hittade kärleken under inspelningen av programmet, i deltagaren Jussis son Max. Paret kilar fortfarande stadigt.

Hur var din upplevelse i huset Villa Kärleksudden, Mathilda?

”Det roligaste var absolut att få träffa alla härliga människor som jag bodde med i huset, det var också kul att inte veta vad som skulle hända från en dag till en annan. Ett äventyr jag kommer bära med mig livet ut. Lite vuxenkollo-feeling med en twist. Jag är också väldigt glad över att min dotter Saga hittade kärleken i programmet, hon är tillsammans med Jussis son Max idag.”

Annons

Hur har ditt kärleksliv sett ut efter att Min mamma, din pappa spelades in?

”Det har varit extremt lugnt på kärleksfronten efter programmet, men jag känner mig redo att börja dejta igen nu. Jag är en obotlig romantiker och jag är övertygad om att den rätte finns därute någonstans.”

Vad ser du mest fram emot just nu?

”Precis som alla svenskar ser jag otroligt mycket fram mot sommaren såklart, men även min nästa konstutställning i höst. Och att Saga tar studenten snart!”

Annina Hohenthal, 55, Malmö

Dotter Fideli Hohenthal anmälde mamma Annina till tv-programmet.

Hur upplevde du inspelningen av Min mamma, din pappa, Annina?

”Det roligaste var hela sammanhanget. Det kändes som jag var på en lägerskola för vuxna. Många kul överraskningsmoment: dejter, spontana samtal och happenings! Att lära känna alla fina deltagare, äta middagar tillsammans, bada och basta. Det var det bästa. Det mest utmanande var att tillbringa så många dagar utan kontakt med barn, vänner och kollegor.”

Annons

Hur har kärlekslivet sett ut efter att tv-programmet spelades in?

”Jag har dejtat Jesper. Vi tar en dag i taget och får se vart det leder ... Han är en härlig man med ett äventyrligt sinne, och våra träffar är kul och spännande.”

Vad ser du mest fram emot just nu?

”Ser fram emot att träffa Jesper nu på lördag. Jag ska visa honom Malmö från den bästa sidan med sol, hav och blå himmel.”

Jesper Andersson, 52, Nyköping

Sonen Oscar Andersson Öhgren anmälde pappa Jesper till tv-programmet.

Hur upplevde du inspelningen av Min mamma, din pappa?

Det var en kul tid i huset. Gillar det oförutsedda och i det här fallet så var ju ingenting känt förutom att jag skulle träffa andra singlar. Egentligen var allt roligt. Det sociala spelet, lära känna helt främmande människor och umgås 24/7 med dem, vilket var en utmaning i sig. Sen att bli bortkopplad från omvärlden var en prövning, vi visste inte ens vem som vunnit valet till exempel.”

Annons

Hur har kärlekslivet sett ut efter att tv-kamerorna slocknade?

”Kärlekslivet efter huset är spännande. Jag har dejtat Annina ett par gånger och vi ska ses nu snart igen är tanken. Sen om det utvecklas till vänskap eller nåt annat får tiden utvisa. Vi är inget uttalat par men trivs ihop och hörs på sms och telefon ibland”, skriver Jesper och fortsätter:

”Har dejtat lite men känner att jag har inte bråttom. Jag får väldigt många fina meddelanden på Instagram. Försöker svara snällt på alla så gott det går, men tyvärr har det blivit så många att jag inte hinner med. Vill inte verka dryg eller så. så jag kommer svara. De har ju alla varit modiga och skickat ett meddelande och öppnat sig och det är ju väldigt fint gjort och det är så klart smickrande.”

Hur ser du på framtiden?

”Framtiden ser jag ljust på. Är tryggare i mig själv efter tiden i huset, mer självkänsla. Jag skyndar inte in i något direkt utan ska verkligen välja eventuell livspartner med omsorg. För allas skull. Däremot så vet jag VAD jag söker och hon finns där ute, det vet jag, sen om någon vill ha mig återstår ju att se haha ... en medelålders man i sina bästa år. Annars hoppas jag att någon fått upp ögonen för mig att medverka i ytterligare någon tv-produktion, kanske inte dejting, men något annat vore spännande att prova på.”

Annons

Vad ser du mest fram emot just nu, Jesper?

”Nu ser jag mest fram emot sommaren. Att få träffa mina vänner ute på en kobbe på havet. Förhoppningsvis med någon jag tycker extra mycket om. Kan bli nån roadtrip också neråt landet och hälsa på några vänner i Skåne. Planerar också att åka till Lennart Kingsson. Han blev en bra vän i huset.”

Jessica Grusell, 54, Göteborg

Dotter Frida Grusell Dambäck anmälde mamma Jessica till tv-programmet.

Hur var det att vara med i t-vprogrammet Min mamma, din pappa?

”Det var var ett spännande liv i huset. Roligt att möta helt olika och nya människor i en vacker, och samtidigt lite surrealistisk värld. Vi levde i ständig ovisshet. Vi visste inte vad som skulle hända. På gott och ont. Och utvöer detta var vi dessutom ”övervakade.” Minst sagt en rejäl mental utmaning. Denna upplevelse är ett minne för livet och jag är väldigt glad och tacksam över den fina vänskap jag fick med hem till Göteborg ...”

Annons

Hur har kärlekslivet sett ut efter att tv-programmet? Du och Stefan lämnade ju tidigt för att satsa på varandra, och sedan lät ni meddela att det tagit slut mellan er.

”Efter att Stefan och jag valde att gå skilda vägar behövde jag tid för mig själv och för reflektion. För mig var det en omtumlande resa att vara med i en sådan här produktion, och det är en resa som fortfarande pågår. Nu kommer folk fram på stan och vill prata och det kommer meddelanden via sociala medier. Det är ovant, men också smickrande. Bara fina härliga och positiva ord. Och lovordande om allas fantastiska barn, och min och Fridas fina relation. Det värmer verkligen. Kul att så många känner igen sig och har tagit till sig programmet. Nu har jag landat känns det som och redo för nya äventyr i livet ...”

Vad har du för planer närmast, Jessica?

”Just nu ser jag fram emot några dagar i Italien och en lång sommarsemester innan ny rolig jobbutmaning väntar i september.”

Stefan Brodin, 54, Valbo

Stefan Dotter Elin Brodin anmälde pappa Stefan till tv-programmet.

Varför tog det slut mellan dig och Jessica?

”Vi upptäckte båda ganska snart att vi lever väldigt olika liv och dessutom hade ett långt avstånd mellan varandra. Ödet ville något annat för oss”

Annons

Vill du veta hur Stefans kärleksliv sett ut efter hans medverkan i Min mamma, din pappa? Läs om deltagarens nya förhållande här.

Tanja Madsen, 54, Södertälje

Dotter Emily Madsen anmälde mamma Tanja till tv-programmet.

Hur upplevde du inspelningen av Min mamma, din pappa?

”Det roligaste var att jag vågade utmana mig själv och hoppa på detta. Jag träffade nya människor, som alla var trevliga. Vi tog hand om varandra i villan. Jag bangade inte för någon aktivitet eller uppdrag. Det var utmanande att bo med främmande personer 24/7 och till och med dela rum. Jag visste inte hur dagen skulle se ut och plötsligt kunde det komma ett besked om att jag skulle på dejt eller att alla skulle samlas i soffan.”

Annons

Hur har kärlekslivet sett ut efter att tv-programmet spelades in?

”Efter programmet låg jag lågt med dejtandet. Det är först nu som jag känner mig redo att dejta och träffa en partner. Jag har dejtat lite grann och hoppas träffa ”rätt”. Jag ser ljust på framtiden och förhoppningsvis blir det en spännande vår.”

Vad ser du mest fram emot just nu?

”Jag älskar denna årstid och sommaren ligger framför oss. Jag är nyligen hemkommen från Amsterdam (reste med dottern) och jag hoppas få resa med en man också. Nu tror jag att det är min tur att hitta kärleken – för det är jag värd!”

Sigrid Åhs, 49, Malmö

Dotter Isabelle Åhs anmälde mamma Sigrid till tv-programmet.

Hur upplevde du inspelningen av Min mamma, din pappa?

”Min upplevelse av inspelningen var endast positiv. Det roligaste momentet var definitivt cykeldejten, där Isabelle och Jonatan cyklade så att lamporna skulle lysa. Detta under min och Emils dejt.”

Annons

Hur har kärlekslivet sett ut efter att tv-programmet spelades in?

”Jag och Emil är ett par i dag och blev det redan i villan. Vi har träffats en hel del efter inspelningen. Framtiden för vår del ser positiv ut, eftersom vi båda två har funnit vår perfect match.”

Vad ser du mest fram emot just nu, Sigrid?

”Jag ser mest fram emot att fira min dotters student den 7 juni tillsammans med Emil, Jonatan, min son, samt släkt och vänner. Och att jag och Emil ska få fira vår första sommarsemester tillsammans.”

Emil Berger, 47, Göteborg

Sonen Jonatan Berger anmälde pappa Emil till tv-programmet.

Hur upplevde du inspelningen av Min mamma, din pappa?

”Jag upplevde inspelningen som något väldigt spännande. Jag hade inget att förlora. Det värsta som kan hända vore ju att man åker hem utan att ha hittat kärleken i programmet, och det bästa ... om det händer, är ju att man träffar kärleken.Man vande sig rätt snart vid att det var kameror överallt och att bära mikrofon, men samtidigt var det lite psykiskt påfrestande såklart att veta att allt jag sa spelades in och allt jag gjorde fångades av någon kamera. Jag tror inte alla förstår vilken press detta ändå skapar. Lägg då till att du ska bo ihop med ett okänt antal främlingar, att bli ifråntagen allt du är van vid, telefon, musik, tv, vänner, vanor – ja allt”, skriver Emil och fortsätter:

Annons

”Samtidigt skapar denna isolering nästan perfekta omständigheter för att ge själva dejtandet en chans. Alla distraktioner är borta och allt som vanligtvis tar fokus ifrån dig är helt plötsligt helt borta. Den biten var mycket spännande och gjorde att tiden i villan kändes mycket längre än de få veckor vi ändå var där. Det var också roligt att lära känna så många nya fina människor. Jag kommer kanske inte ha kontakt med alla i framtiden, men några har blivit vänner för livet.”

Hur har kärlekslivet sett ut efter att tv-programmet spelades in?

”Jo, men jag och Sigrid har ju fortsatt att träffa varandra efter programmet. Vi är ett par och har ju varit det i snart åtta månader nu. Jag måste säga att det känns väldigt bra fortfarande. Vi dejtar ju inte längre eftersom vi är ett par nu och vårt mål att ju att lära känna varandra mer. När vi ses så känns det alltid naturligt och som att vi hör ihop. Vi trivs verkligen i varandras sällskap, oavsett om vi hittar på något kul ute eller bara är hemma och kopplar av.”

Annons

Vad roligt, hur funkar det med distansen?

”Vi trivs i varandras närhet och har det bra när vi är med varandra. Vi bor ju i olika städer så det blir ju lite pendlande såklart, men vi försöker verkligen ses så ofta det bara går ... inte minst under större högtider så som jul, nyår och påsk. Vi var även på Halloween på Liseberg i höstas ihop med barnen.”

Hur ser du på er framtid tillsammans?

”Framtiden för oss innebär att vi planerar att flytta ihop på sikt. Detta är inget vi kommer stressa med av en rad goda anledningar, och då är det i så fall jag som kommer att flytta ner till Malmö, eftersom jag är den som har lättast att röra på mig. Det känns hoppfullt inför framtiden och vi trivs verkligen tillsammans, Sigrid är verkligen en drömtjej, jag är lyckligt lottad. Jag vet att hon hyser lika starka känslor för mig. Så håll tummarna för oss...”

Finns det något du längtar efter extra mycket just nu, Emil?

”Just nu ser jag mest fram emot att få synas offentligt med Sigrid. Alla vi som deltog har blivit ombedda att, för spänningens skull, inte visa känslor offentligt, för att ingen ska avslöja för tittarna om vi träffat någon i programmet eller någon annan efteråt.”

Jussi Ora, 56, Stockholm

Sonen Max Ora anmälde pappa Jussi till tv-programmet.

Hur upplevde du inspelningen av Min mamma, din pappa?

”Det var verkligen ett positivt och utmanande äventyr med mycket nytt för mig: tv-show inspelad 24/7, instängd i ett hus med människor jag varken träffat förut eller valt själv. En unik händelse på många sätt. Superkul att ha varit med om det, men det var tufft emellanåt att inte ha mitt eget utrymme och inte sätta agendan för dejt.”

Annons

Hur har kärlekslivet sett ut efter att tv-programmet spelades in?

”Jag hade en relation i några månader efter programmet. Singel igen och är nu redo för att börja dejta igen. Ser fram emot det och vad livet bjuder på. Jag längtar efter en vacker, känslotrygg, varm och livsglad kvinna i mitt liv. Vore helt underbart och bra tajmat till sommaren. En årstid gjord för kärlek. Med sol, bad, dans, ljusa kvällar och vacker natur. Gud hör bön heter det ju, så jag hoppas jag bett rätt nu”

Du hittade inte kärleken, men din son gjorde ju det.

”Att Max och Saga fann varandra är värt allt, dubbelt upp. Jag är så himla glad för det. De är båda så fina i sig själva och tillsammans.”

Pia Hjälmcrona, 58, Huddinge

Sonen Christian Hjälmcrona anmälde mamma Pia till tv-programmet.

Har du någon kontakt med de andra deltagarna från Min mamma, din pappa i dag?

”Vi är goda vänner och lika så våra unga vuxna. I en bubbla så är allt möjligt, men utanför, när verkligheten kommer ikapp så blir det betydligt svårare med olikheter och avstånd.Vi alla har fortsatt kontakt vilket är fantastiskt eftersom vi blev så goda vänner.”

Annons

Hur har kärlekslivet sett ut efter att tv-programmet spelades in?

”Jag och Lennart är självklart vänner, då han är en fantastisk man. Min relationsstatus i dag håller jag gärna för mig själv tills vidare.”

Lennart Kingsson, 53, Frändefors

Dottern Jennifer Walter anmälde pappa Lennart till tv-programmet. Lennart Kingsson har inte svarat oss, men att döma av tv-profilens Instagramflöde så präglas tillvaron mycket av att umgås med familjen ... och motorcyklar förstås.

Det återstår att se om han funnit kärleken efter programmet eller om han trivs som singel för stunden.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons