Färskt bröd är inte att underskatta när vi köper bostad, i alla fall enligt resultatet från Skanskas nya undersökning. Den visar att mer än hälften gärna vill bo i ett bostadshus som har serviceverksamheter som kaféer och bagerier på gatuplan.

Levande kvarter med olika typer av serviceverksamhet tycks attrahera många bostadsspekulanter. Skanskas undersökning visar att 55 procent av bostadsköparna gärna ser att bottenvåningen används till serviceverksamhet.

Mest populärt är det med bagerier. Närmare hälften, 47 procent, vill ha möjlighet att köpa dagsfärskt bröd på morgonen. Även kaféer och apotek är populärt att ha i huset, endast en av fyra tycker att bottenvåningarna i stället borde användas till bostäder.

På frågan om vilken typ av verksamhet de helst inte vill ha i sina fastigheter säger sex av tio att pubar är minst önskvärt. Därefter följer restauranger, pizzerior och även Systembolagets butiker.

Topp 10: Det vill vi ha i våra bostadshus

1. Bageri 47%

2. Kafé 38%

3. Apotek 29%

4. Matbutik 27%

5. Delikatessbutik 26%

6. Blomsteraffär 24%

7. Gym 20%

8. Kontor 18%

9. Jouröppen butik 18%

10. Restaurang 16%

Startfoto: Loveisspeed/ Oscar Properties

Köp designerkrukor – direkt från Femina!

”Äntligen hemma”-profilen Hanna Wessman har designat en serie superfina krukor i keramik. Nu kan de bli dina till ett riktigt bra pris!

Läs mer och beställ i vår shop!

Läs också:

Bästa växterna för husets olika rum

Nya inredningskollektionen från H&Ms Arket

7 coola hem du kan hyra på semestern

[socializer-facebooklikeshare]

Artikeln publicerades först på Residence.