Business Insider har räknat ut en metod för att ladda en Iphone dubbelt så snabbt, eller ”superladda”, som de kallar det. Att ladda en telefon från noll till 100 procent kan ta ett bra tag och därför kan den nya metoden spara dig tid när du inte har möjlighet att vänta i timmar på en fulladdad mobil.

Läs även Snart släpps nya emojis – här är 14 favoriter!

I Business Insiders test laddade de två likadana Iphone 6 Plus-mobiler. Den ena laddades normalt, med medföljande Iphone-laddare, medan den andra laddades med den så kallade ”superladdningsmetoden”. Efter fem minuter hade den mobil som laddades normalt kommit upp i fem procent, medan den som superladdades hade det dubbla – 10 procent. Enligt Business Insiders uträkningar sparar metoden en hel timme om man laddar mobilerna från noll till 100 procent.

Nyfiken på hur det magiska tricket fungerar? Gör så här:

1. Slå på flygplansläget i mobiltelefonen så att din mobil inte har wifi eller bluetooth påslaget eller kan motta push-notiser från dina appar.

2. Koppla in mobilen i ett vägguttag med en Ipad-laddare. En Ipad-laddare ger mer ström per sekund (2,1 amps) jämfört med en Iphone-laddare (1,0 amps). Det sämsta alternativet är att ladda mobilen i datorn, enligt Business Insider. Då överför laddaren bara 0,5 amps (ström per sekund).

3. Släck skärmen och rör mobilen så lite som möjligt under tiden den laddas, att tända skärmen gör att mobilen laddar långsammare.

Metoden ska fungera på Iphone 6-mobiler samt nyare modeller. Resultatet kan dock variera beroende på hur gammalt batteri mobilen har samt hur batteriet behandlats och laddats tidigare.

Bärbar mobilladdare – ett måste i varje handväska!

Slipp problem med urladdade mobiltelefoner! Med en bärbar mobilladdare kan du ladda telefonen var du än befinner dig!

Den här söta och diskreta modellen väger i princip ingenting och har dessutom en inbyggd ficklampa.

Läs mer och beställ den direkt från oss!

Läs även: Därför ska du aldrig ladda mobilen över natten

Mest läst