Trendar: InredningMat och dryckResor

Femina möter … Ingela P Arrhenius, illustratör och formgivare.

18 mar, 2013 
AvCaroline Löfgren
Annons

Ingela P Arrhenius är illustratören som med sina färgstarka retromönster piggar upp affischer, barnböcker, tyger och mycket mera. I vår syns hon bland annat på nya posters och köksartiklar.

Namn: Ingela P Arrhenius.

Yrke: Illustratör och formgivare.

Aktuell med: Produkter för OMM, Lagom Design, La Marelle och JosephJoseph samt flera pekböcker senare i vår.

Hur kom det sig att du blev illustratör?

– Jag ritade och pysslade mycket som liten, viljan att hålla på med något kreativt har alltid funnits. Efter gymnasiet och ett år utomlands hade jag turen att få jobb på en reklambyrå där jag lärde mig mycket. Sedan läste jag reklam och grafisk formgivning på Berghs vilket ledde till att jag började frilansa som illustratör. Och det är nu 20 år sedan! Min smak och stil har jag varit trogen sedan jag började. Har alltid vurmat för den grafiska, rena retro-stilen.

Viktigast i din studio?

– Först och främst datorn, eftersom jag gör alla mina jobb på den. Men också min kära barnbokssamling som är min allra största inspirationskälla.

Annons

Vilka andra designers tycker du om?

– Franska Lily Scratchy är en favorit.

Var hittar du inspiration?

– I second-hand-affärer bland gamla böcker, skivomslag, spel…

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– En typisk dag börjar med att jag springer en runda med min hund. Är jag pigg blir det en mil runt Årstaviken. Sen går jag upp till jobbet som ligger dryga kilometern hemifrån. Vi är tolv frilansare som delar lokal i Gamla Enskede. På eftermiddagen promenerar jag hem igen men efter middagen, när alla i familjen ägnar sig åt sitt, jobbar jag gärna lite till för att jag inte kan låta bli.

Vilket är karriärens största ögonblick?

– Jag är oerhört stolt över att ha fått göra en limited edition-serie för franska Biotherm, med mitt namn på produkterna och allt. Lycka var förstås också mitt allra första publicerade alster; en teckning föreställande Selma som jagar Lilla Fridolf på insändarsidan i Lilla Fridolf när jag var i 10-årsåldern.

Drömuppdrag?

– En porslinsfabrik som säger ”Gör vad du vill”!

Vad ser du fram emot?

– Våren! Och sen har jag och OMM design alltid produkter på gång så jag ser fram emot att få se dem.

Hur håller du dig uppdaterad?

– Jag läser nästan aldrig bloggar eller köper tidningar för jag vill inte påverkas i mitt arbete. Dessa är de enda jag tittar in på: kickcanandconkers.blogspot.com och lenasjoberg.blogspot.se.

Följ Ingela på hennes blogg www.ingelaparrhenius.com

Annons