Gillar du att dippa nachos på fredagsmyset – men är också svag för sötsaker? Då lär den nya nachossemlan vara något för dig. Den kombinerar nämligen den svenska fikakulturen med helgfavoriten chips och dipp.

Det är stjärnkonditorerna Roy Fares och Mattias Ljungberg som lanserar årets semmelnyhet på sitt nya konditori Mr Cake på Östermalm i Stockholm. Nachossemlan består helt enkelt av nachos med semmelsmak, gjorda på en vetedeg med kardemumma som kavlats och gräddats knaprig. Dessa semmelnachos dippar man sedan i grädde och mandelmassa.

Författaren Camilla Läckberg, som testat nachossemlan och postat en Instagrambild på kreationen, kallar den ”årets semla” och geniförklarar konditorn Roy Fares.

Roy berättar för Femina.se att idén uppstod när han och Mattias Ljungberg satt och spånade kring alternativa semlor och konceptet fredagstacos. Locket på en traditionell semla brukar vara trekantigt och många – inklusive Roy själv – börjar semmelätandet med att ta av locket och skopa upp grädde med det.

– Fika handlar ju om ”sharing is caring”. Med nachossemlan kan man sitta tillsammans och dippa – utan att behöva äta en hel bulle själv, säger han till Femina.se.

Läs även: Stjärnkonditorerna öppnar Mr Cake

Nachossemlan lanserades på Mr Cake den 3 januari och kostar 57 kronor. Hittills har kunderna uppskattat nyheten, menar Roy Fares.

– Vi har fått positiva reaktioner. Det är en kul grej – en bra kombination av knaprigt och krämigt, säger han.

Konditoriet kommer även att sälja traditionella semlor i två storlekar samt en laktosfri semla.

Se Mr Cakes film om den nya nachossemlan här:

Läs även:

Titti Schultz bloggar från invigningen av Mr Cake

Semmelexperten om kopiorna: ”Det är inte semlor”

Recept: Glutenfria muffinssemlor

Diadonna: Så gör du snabb semmelwrap

5 alternativa fyllningar till semlan

Foto: Mr Cake, Camilla Läckberg/Instagram, IBL

Mer läsning

Femina