Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

8 saker som händer när du börjar träna yoga

06 dec, 2015 
AvMalin Karlberg
Annons

1. Du får galen träningsvärk

Hur vältränad du än tycker att du är väcker yogan liv i muskler du inte ens visste att du hade. Gå i trappor dagen efter ett nybörjarpass i yoga? Skulle inte tro det, va.

2. Du känner dig lika vig som en vaxdocka

Du sneglar på tjejen bredvid dig som med lätthet placerat hela fotsulorna i marken under Hundens position – och inser att de sista fem centimeterna mellan din häl och yogamattan är lika ouppnåeliga som VIP-platser till en Adelekonsert.

3. Du tappar balansen

Du känner dig stolt över att ha lyckats med en till synes omöjlig position där både armar och ben mer eller mindre leviterar ovanför golvet. Plötsligt känner du hur balansen börjar svikta, kämpar desperat för att återfå den och…BRAK! Kropp, möt golv.

4. Du inser att det kommer att dröja ett tag innan du är Yoga Girl

De där läckra yogabilderna med huvudståenden i solnedgången på stranden som du tänkte börja fylla ditt Instagramkonto med? De kanske inte kommer att ske just den här veckan.

Annons

5. Din kropp vägrar vara tyst

Hela rummet är inne i en rytmiskt meditativ yogaandning där det enda som hörs är djupa andetag in genom näsan, djupa andetag ut genom munnen. Plötsligt känner du att du bara måste nysa. Eller hosta. Eller – åh, herregud – fisa.

6. Du förstår att yoga verkligen är tuff träning

Du har gått runt och trott att yoga mest består av avslappnande stretchövningar, men pölen av svett som droppar ner på din yogamatta vittnar om motsatsen. Vem hade kunnat tro att det var så galet ansträngande att vara blickstilla?

7. Du råkar få kroppskontakt med din yogagranne

Du var så nöjd när du lyckades hitta en liten, liten bit tom golvyta att rulla ut din matta på i den överfulla yogasalen. Men det var innan du insåg att dina lemmar skulle spreta åt alla möjliga håll under passet. Och plötsligt är din stortå borta och petar i örat på tjejen bredvid.

8. Du blir frälst

Du vet de där tjejerna som går runt med sin hoprullade yogamatta under armen och får något drömskt och nästan religiöst i blicken varje gång de pratar om sitt yogautövande? Du är en av dem nu. Namaste!

FOTO: Instagram @yoga_girl & yogaboken The Urban Yoga. Läs mer om boken här!

Missa inte att läsa:

Annons