Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Därför är det hälsosamt att ha sex – 7 viktiga anledningar

06 feb, 2017 
AvFemina
Sex gör dig frisk, fertil och fräsch. Det är med andra ord en riktig Win-Win-situation – enligt flera vetenskapliga studier. Läs mer om dem här!
Annons

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Jamen, om vetenskapen säger det så…

1.Bra för immunförsvaret

Risken  att bli förkyld minskar eftersom kroppen frigör mer immunglobulin A (IgA), en antikropp som framförallt finns i det mänskliga slemhinneförsvaret, när man har sex, visar forskning.

2. Minskar risken för cancer

Sex kan minska hans risk att får prostatacancer. En studie visade att män som fick utlösning oftare minskade risken för prostatacancer med 22 procent.

3. Ökar din intelligens

Du blir smart av sex visar två oberoende studier på möss och råttor, där de som hade sex oftare också var mindre stressade och stress får ju hjärnan att fungera sämre.

4. Du får en ungdomligare look

Sex får dig att se yngre ut. En studie fann att människors biologiska ålder underskattades med sju-tolv år bland de som sa att de hade sex tre gånger i veckan, jämfört med kontrollgruppen som hade sex två gånger i veckan.

5. Kan lindra mensvärk

Annons

Mensvärk kan lindras av orgasm visar en studie.

6. Ökar chanserna för en graviditet

Sex gör dig mer fertil visar en studie. Studien visade att sex kunde hjälpa kroppen att förbereda immunsystemet för en graviditet, vilket ökade chanserna för att bli med barn.

Läs även Därför bör gravida äta choklad – varje dag

7. Gör dig stresstålig

Att ha sex sänker blodtrycket och gör dig mer stresstålig visar en studie. Resultaten gällde endast manlig-kvinnlig penetrationssex.

Av Agata Garpenlind Cronqvist på allas.se 

Foto: Shutterstock

Nu kan du köpa spännande och härliga intimleksaker direkt från Femina! Produkten levereras i ett diskret paket och har ett års garanti.

Annons