Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Så hittar du perfekta mascarafärgen för just dig

15 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Mascara är ett måste i de flesta sminkväskor – men att hitta den perfekta mascaran för just dig kan vara knepigt.
Med de här smarta knepen hittar du din rätta mascaranyans, och vet vilken typ som är rätt för dig.
Annons
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukterBrand logo
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

För de allra flesta är mascara en av de viktigaste sminkprodukterna. Det spelar ingen roll om du är en sån som gärna sminkar en heltäckande glamourös sminkning varje morgon, eller om du som mest slänger på lite rouge och ett par ögonbryn – mascara på fransarna är en självklar del av sminkrutinen för de flesta. Och det är inte så konstigt! Med bara något snabbt lager mascara på fransarna får man genast en mer markerad och vaken blick, och ögonen ramas in på ett fint sätt.

Att hitta rätt mascara för just dig kan dock vara något av en utmaning – tipsen från dina vänner och familj kanske inte alls framhäver just dina fransar på snyggast sätt.

Något många inte vet är hur man ska göra för att välja mascarafärg. De flesta har alltid köpt en kolsvart mascara, och tänker att det är så det ska vara. Men faktum är att du kan se till dina ögonbryn för att välja mascara – mascaran ska nämligen vara två nyanser mörkare än dina ögonbryn. Så om du har mörka ögonbryn kanske svart mascara är rätt för dig, men om du i stället är blond och har ganska ljusa ögonbryn så kan en brun mascara passa dig bättre!

Annons

Risken med vattenfast mascara

När du hittat din färg på mascaran är de också dags att välja formula. Om du har rinniga ögon är det frestande att alltid använda vattenfast mascara – inte minst då vattenfast mascara också håller ögonfransarna böjda längre – men det kan slita på dina fransar i längden. Eftersom det är mycket svårare att tvätta bort vattenfast mascara är det lätt hänt att råka rycka ut fransar när du tvättar av dig sminket. Det kan därför vara smart att bara använda vattenfast mascara när du behöver det som mest, ofta på sommaren då det är varmt, fuktigt och dessutom badas en del.

Ett alternativ för rinniga ögon är också tubing mascaras, som lätt går att tvätta bort med varmt vatten, men inte kladdar eller smetas ut om ögonen exempelvis tåras. I stället faller mascaran av i små ”tuber” när du tvättar med varmt vatten.

Källa: Stylecraze.

Annons