Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Tips för fina fransar

26 jul, 2013 
AvFemina
Kvinna som lägger på mascara.
Annons

1. Fråga: Hur undviker man att det blir klumpar på fransarna när man använder mascara?
Svar: Pumpa inte borsten upp och ner, det gör bara att formulan torkar och då klumpar sig mer fortare. Dra heller aldrig av överflödig mascara mot kanten, det blir bara halvtorra klumpar av det som nästa gång fastnar i borsten. Det är bättre att dra borsten genom lite papper istället.

Hur länge håller en mascara? (dragbild)
2. Fråga: Hur länge håller en mascara?
Svar: En mascara kan fungera bra i många månader, ofta tycker jag att de blir bättre när det gått en tid och formulan inte är så blöt längre. Men man brukar råda att du ska kassera den ungefär tre månader från att du börjat använda den, detta för att undvika att det bildas bakterier nere i hylsan, den sorten som du inte vill ha in i ögat. Skulle den börja lukta skumt innan dess – släng direkt.

Om man vill böja fransarna, vad är bäst? Att böja innan eller efter man borstat på mascaran?
3. Fråga: Om man vill böja fransarna, vad är bäst? Att böja innan eller efter man borstat på mascaran?
Svar: Böj alltid innan och tänk på att hålla kvar franstången i några sekunder för att få böjen att hålla, du kan värma den en stund med varmt vatten först så håller det ännu bättre. Har du mascara på när du klämmer till med tången kan fransarna fastna och brytas sönder. Ett tips jag lärt mig av makeupartisten Linda Mehrens är att inte bara klämma på ett ställe. Börja så långt in du kan och arbeta dig försiktigt utåt.

Franska mascaran UNE som heter Green Pride
4. Fråga: Finns det någon bra mascara med helt naturliga ingredienser?
Svar: Ja, min favorit kommer från franska UNE och heter Green Pride. Den har en ganska traditionell lång borste som gör fransarna både fylligare och längre. Inte helt klumpfri men det är så jag gillar mina mascaror. Den finns i svart och brunt och kostar ca 169 kr.

Annons