Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Godaste kräftorna 2017 – bäst i test enligt experterna!

07 aug, 2017 
AvMalin Perlheden
Kräftor är ett måste i augusti. Vi har kollat några av de största testen av kräftor och sammanfattat vilka kräftor som blivit bäst i test 2017 och var du kan köpa käftorna. Du hittar också goda recept till kräftor!
Annons

Kräfttest 2017 – här är de bästa kräftorna!

Kräftor hör sommaren till, liksom utnämnande av de godaste kräftorna för säsongen. Här har vi samlat resultat av kräfttester från flera stora paneler som har testat frysta och färska kräftor, odlade kräftor och vildfångade kräftor. Kräftorna kommer från en rad olika tillverkare som Pandalus, ICA, Willys, Coop och Ullmo. Priset på kräftorna framgår vid varje testvinnare men kan variera något beroende på i vilken butik du köper dina kräftor.

Den perfekta smaken på en kräfta avgör bara du – men när det är dags att köpa kräftor kan det vara bra med lite vägledning inför kräftskivan.

Vi har sammanställt resultatet av några stora test av kräftor 2017 för att ge dig hjälp när du ska välja kräftor.

Gemensamt för de kräftor som fått bäst i test är att de har smak av dill och kräfta och en bra balans mellan sötma och sälta. Enligt smakexperterna uppskattas ofta även krispiga och köttiga klor.

Annons

Kräfttesterna innehåller såväl frysta och färska kräftor som vildfångade och odlade kräftor.

Godaste kräftorna 2017 – dessa har blivit bäst i test

Bästa färska kräftorna 2017

Enligt vår systertidning Allers är de godaste färska kräftorna 2017 svenska signalkräftor från Ullmo. I Allers test fick kräftorna högsta poäng och beskrivs bland annat som ganska salta men riktigt goda och fick framför allt beröm för sina goda kräftkött och matiga klor.

Även Aftonbladet håller med om att Ullmos svenska kräftor är de godaste. Tidningen berömmer band annat den friska doften av hav och goda och kryddiga smak.

Turkiska kräftor bättre enligt Expressen

Färska turkiska kräftor från Pandalus är godast 2017 enligt Expressens testpanel.

Enligt tidningen Expressens ”Mitt kök” är dock färska turkiska kräftor från Pandalus de godaste kräftorna 2017. Dessa får 4 av 5 poäng i Expressens test och beskrivs som en mycket trevlig och god kräfta med frisk dillsmak, välbalanserad sälta, gott spad och härligt köttiga.

Annons

Fakta: Testvinnare färska kräftor 2017

Allers: Färska svenska signalkräftor från Ullmo

Pris: 299 kr/kg

Expressen: Färska turkiska kräftor från Pandalus

Pris: 99-129 kr/700 g

Bästa frysta kräftorna 2017

De godaste frysta kräftorna 2017 är enligt Allers de stora vildfångade kinesiska kräftorna från Pandalus. Kräftorna får bland annat beröm för sin goda dillsmak och fasta och fina kött.

Frysta kräftor från Lobster godare enligt Aftonbladet

Enligt Aftonbladet är de frysta signalkräftorna från Lobster årets godaste.

Enligt Aftonbladet är dock de godaste frysta kräftorna 2017 de småländska signalkräftorna från Lobster. Dessa små kräftor beskrivs ha bra sälta och dillsmak.

Annons

Bäst i test för kräftor 2017 är enligt Testsajten test.se Pandalus stora kinesiska vildfångade kräftor som får beröm för sin härliga smak av dill och kräfta och fina konsistens.

Fakta: Testvinnare – frysta kräftor 2017

Allers: Frysta kinesiska kräftor från Pandalus

Pris: ca 139-149 kr/kg

Aftonbladet: Småländska signalkräftor från Lobster

Pris: Ca 350 kr/kg

Test.se: Stora kinesiska vildfångade kräftor från Pandalus

Pris: Cirka 80 kr/kilo

Billigaste kräftorna 2017

De billigaste kräftorna som testerna hittat är de egyptiska Louisinanaflodkräftorna från Ullmo som kostar runt 119 kr/kg. Dessa beskrivs dock som doftlösa med liten och neutral smak i Aftonbladets test och även Allers anmärker på kräftorna och klagar bland annat på deras extremt hårda klor.

Fler kräftor som har fått höga betyg i test 2017

  • Färska svenska signalkräftor, Ica Gott liv
  • Färska svenska signalkräftor, Sjöboden
  • Frysta stora turkiska kräftor, Pandalus
  • Frysta svenska signalkräftor, Smålandskräftan
  • Färska svenska signalkräftor, Smålandskräftan

Den snygga ovala grytan i pressgjuten aluminium väger i princip ingenting och är helt perfekt för att koka kräftor! Mannerström är en garant för kvalitet och grytan blir en favorit i köket under många år framöver.

Grytan passar alla spisar och går även bra att ha i ugnen upp till 240 grader.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons