tomten är far till alla barnen
Nya julfilmer på Netflix
0:54

Efter reklamen: Nya julfilmer på Netflix

(0:54)

Slå på ljud

Bänkar du dig också framför Tomten är far till alla barnen när det lider mot jul? Det är du inte ensam om! Men har du koll på vad skådespelarna från filmen gör i dag – och hur de ser ut nu? Spana in de härliga bilderna!

Katarina Ewerlöf

Katarina Ewerlöf

Vi minns Katarina Ewerlöf som huvudrollen Sara! Efter sin medverkan i filmen belönades Katarina med en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll. I dag syns hon kanske inte lika mycket i tv-rutan, men hörs desto mer som uppläsare till ett flertal ljudböcker.

Peter Haber

Peter Haber

Efter sin medverkan i klassiker som Sunes jul, Fiendens fiende och Tomten är far till alla barnen har vi framför allt sett Peter Haber i Beck-filmerna. I dag driver han ett filmproduktionsbolag tillsammans med sin sambo, skådespelaren Lena T. Hansson.

Jessica Zandén

Jessica Zandén

Jessica Zandén var en av våra mest uppskattade och folkkära skådespelare, men efter sin medverkan i Tomten är far till alla barnen försvann hon plötsligt från rampljuset. Anledningen var att hon hade drabbats av panikångest och depression, rapporterar Allas. Hon bytte riktning och utbildade sig till terapeut, för att sedan ägna sig åt kognitiv beteendeterapi i några år.

I dag har Jessica återigen bytt riktning i livet och driver en butik och webbshop med sin mors textilier och tapeter. Då och då tar hon emot terapiklienter och kan också medverka i tv eller synas på teaterscenen.

Kändisarna som tragiskt avled på juldagen

Leif Andrée

Leif Andrée

Skådespelaren Leif Andrée spelade Åke i Tomten är far till alla barnen. Sedan dess har han synts flitigt i rampljuset, vare sig det gäller tv, film eller teater. Just nu är han aktuell i Filip och Fredriks populära frågesportsprogram Alla mot alla.

Nyligen talade Leif ut om att han blivit lämnad av tidigare hustrun Sophia Artin. Här berättar han om skilsmässan.

Nina Gunke

Nina Gunke

Under åren har vi sett henne i otaliga filmer – och i Tomten är far till alla barnen spelade Nina Gunke karaktären Eva. Sedan dess har hon varit mycket aktiv, men de senaste åren har varit präglade av svår sjukdom.

Under en inspelning förra året började hon ana att någonting inte stod rätt till. Nina märkte att hon inte kunde sätta sina repliker, trots att hon ansträngde sig. I september gick hon ut i TV4:s Nyhetsmorgon Söndag med det hemska beskedet att hon drabbats av alzheimers sjukdom.

Povel Ramels konflikt med vännen – bittra fejden in i det sista

Dan Ekborg

Dan Ekborg

I rollen som Gunnar, Thomas bror, såg vi Dan Ekborg. Han har fortsatt skådespela och 2021 var han aktuell med en roll i serien Folk med ångest på Netflix. I samband med lanseringen av miniserien meddelade Dan att han och dåvarande hustrun Emma Ekborg valde att gå skilda vägar. Här talar han ut om skilsmässan.

Lena B. Eriksson

Lena B. Eriksson

Lena B. Eriksson spelade Anne i Tomten är far till alla barnen. Under åren har hon gjort mer än 50 film- och tv-roller, och detsamma på teaterscenen. Senast medverkade hon i tv-serien Amningsrummet 2020.

Så ser barnen i klassiska julfilmerna ut i dag

Anders Ekborg

Anders Ekborg

I Tomten är far till alla barnen spelade bröderna Dan och Anders Ekborg mot varandra, som bröderna Gunnar och Thomas som båda varit gifta med Sara. Anders Ekborg spelade Thomas, den yngre av bröderna. I dag är han fortfarande en mycket framstående skådespelare och sångare. Han har fortsatt synas i film och tv, samt exempelvis deltagit i Melodifestivalen och släppt ett julalbum.

Inga Ålenius

Inga Ålenius

Inga Ålenius spelade Signe, Saras mamma, i Tomten är far till alla barnen. Med flera betydelsefulla roller i bagaget har Inga sannerligen lämnat sitt avtryck i den svenska filmhistorien. År 2017 somnade Inga in, 78 år gammal, efter en tids sjukdom.

Ronja Rövardotter blir tv-serie – jämför karaktärerna med originalet

Carl Kjellgren

Carl Kjellgren

I rollen som Erik såg vi Carl Kjellgren, som tidigare gjort succé i kultklassikern Black Jack. Han gjorde några roller på 2000-talet, men diagnostiserades med Parkinsons sjukdom 2009 och behövde därför sluta skådespela.

Den sista rollen han spelade var i pjäsen Det värdefulla. Då spelade Carl en karaktär som inte vågade berätta om sin dödliga sjukdom för sin dotter.

Helena af Sandeberg

Helena af Sandeberg

Helena af Sandberg såg vi i rollen som Marika i Tomten är far till alla barnen. Hon har fortsatt som skådespelare och sågs bland annat i filmen Lyckligare kan ingen vara. Där spelade hon och artisten Eagle-Eye Cherry ett gift par, vilket väckte en hel del uppmärksamhet eftersom de i verkligheten var ett par – 20 år tidigare. Nyligen medverkade Helena också i den otmalade SVT-serien Deg.

Alexandra Dahlström

Alexandra Dahlström

Fucking Åmål-stjärnan Alexandra Dahlström spelade Jeanette i Tomten är far till alla barnen. Hon har varit med i flera uppskattade filmer sedan dess, men är i dag främst regissör och föreläsare.

Gabriel Odenhammar blev alkoholist – stödet från Suzanne Reuter

Stina Rautelin

Stina Rautelin

I rollen som Helena såg vi Stina Rautelin. Skådespelaren är också känd för sin medverkan i bland annat Rederiet och Beck-filmerna. I dag är hon även regissör.

Suzanne Reuter

Suzanne Reuter

Allas vår Suzanne Reuter minns vi i rollen som Carina i Tomten är far till alla barnen. Vi har sett henne i mängder av filmer – och hon har belönats med otaliga priser för sina skådespelarinsatser. Sedan 2021 spelar hon ICA-Stina i ICAS reklamfilmer och sågs också nyligen i Vilket liv! med Renée Nyberg.

Per Burell

Per Burell

Per Burell spelade karaktären Mats i Tomten är far till alla barnen. Han har fortsatt arbeta som skådespelare, och syns flitigt i såväl filmer som tv-serier.

Svenska radarparen då och nu – så mycket har de förändrats

Kajsa Ernst

Kajsa Ernst

Rollen som Pauline spelades av skådespelaren Kajsa Ernst. Efter sin medverkan i Tomten är far till alla barnen har hon jobbat med såväl tung och svår dramatik på teatern, som komiska filmer.

Kajsa var tidigare gift med skådespelaren Göran Stangertz och de var mycket lyckliga ihop. När Göran 2011 fick det chockartade beskedet att han hade cancer var det en stor sorg. När det visade sig att behandlingarna inte hjälpte så fanns det ingenting paret kunde göra, förutom att ta vara på den sista tiden tillsammans. Här kan du läsa Kajsas starka berättelse om sorgen.

Mest läst