Årets smarrigaste trend – flytande semlor
Semlor i all ära. Men visst kan det vara något kul att testa smaken på ett nytt sätt? Här har vi samlat årets nyheter.
1. Semmelsodan
Läskproducenten Soda Nation har tillsammans med stadsdelen Hornstull, i Stockholm, tagit fram denna dryck. Bryggd på mandlar och kardemumma i en gräddig cream soda gör läsken tjockare i konsistensen för att ge känslan av den fluffiga grädden i semlan.
2. Semmellikören
Dessertlikören med smak av semla är gjord på färsk mjölk och naturliga smakämnen. Servera likören väl kyld över is istället för dessert eller drick den som den är. Testa även att hälla den i kaffet och toppa med visgrädde!
3. Semmelteet
The Tea Centre of Stockholm har nu släppt det svarta teet Semla. Smaksatt med vanilj, mandel och kardemumma. Givet att avnjuta med varm mjölk, så som en traditionell hetvägg.
På cafékedjan Blueberry finns en vegansk smoothie med smak av en semla. Enkel att göra själv också. Mixa mandel, cashewnötter, banan, vaniljpulver, kardemumma och kokosmjölk!
5. Semmelölen
Omnipollo förstod det här med flytande semla redan förra året när de släppte skapelsen till häger i bild på deras krog i Stockholm. I år går de ett steg längre och har bryggt ölet Hetvägg som de har på fat. Tyvärr kommer den inte att flaskas för försäljning på Systembolaget. Så den som vill smaka får ta sig till Hökens gatan 1a i Stockholm.
Läs även: Glutenfri semmelkladdkaka
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.