Här är den ultimata trerättersmenyn – om svenskarna får välja
Den klassiska, svenska husmanskosten står fortsatt högt i kurs hos svenskarna och hela två av tre föredrar det svenska köket före internationella. På andra plats kommer det italienska köket och tredjeplatsen går till det thailändska köket.
Enligt en färsk Sifo-undersökning på uppdrag av Bookatable äter varannan svensk husmanskost flera gånger i månaden. Anledningen till att husmanskost är en stor favorit hos oss svenskar är helt enkelt för att det är den sortens mat vi är uppväxta med.
– Mattrender kommer och går, det ser vi inte minst i restaurangbranschen, men för svenskarna är den klassiska husmanskosten svårslagen och också det kök som kommer att hålla i det långa loppet, säger Jessica Raam, nordisk marknadschef på Bookatable by Michelin.
Här är den ultimata trerättersmenyn enligt svenskarna:
Förrätt: Toast Skagen
Prova att göra snittar på friterat tunnbröd med picklad lök och löjrom
Varmrätt: Spagetti och köttfärssås
Recept på den godaste köttfärssåsen
Efterrätt: Äppelkaka
Recept: Äppelkaka med toscatäcke
Foto: IBL/Shutterstock
Läs även
Klassisker i ny tappning: Halloumistroganoff