Att juicetrenden är här för att stanna är det väl ingen som längre tvivlar på. Och inte undra på det, att göra egen juice i råsaftcentrifug är fantastiskt gott och ger flera hälsofördelar.

När du gör egen juice i en råsaftcentrifug kan du nämligen ta tillvara på i princip allt i frukt, grönsaker och bär. En råsaftcentrifug ger dig dessutom möjlighet att kombinera precis vilka frukter och grönsaker du vill, vilket inte är möjligt om du använder en traditionell juicepress.

Ytterligare en anledning till att juicetrenden har blivit så het är att du får full kontroll över ingredienserna i din juice och kan alltså vara helt säker på att du inte får i dig onödiga tillsatser eller kemikalier.

Är du trött och stressad, konstant sötsugen eller har svårt att sova om nätterna? Då kan det vara dags att starta om kroppen med en juice-detox. När du fastar med färskpressade juicer rensas kroppen från slaggprodukter, samtidigt som du får i dig massor av vitaminer och antioxidanter som gör dig pigg och frisk.

2 uppiggande juice-recept

Här delar vi med oss av två riktigt läckra juicerecept som blir färdiga på bara ett par minuter i råsaftcentrifugen.

Frukost-juice

Ca 120 kcal

1 apelsin

1 dl jordgubbar

1 morot

1 liten bit ingefära

Kör allt i råsaftcentrifugen och servera direkt!

Grön antioxidantkick

Ca 150 kcal

2 dl spenat

1 apelsin

½ banan

Kör apelsinen i en råsaftcentrifug och mixa sedan tillsammans med spenat och banan. Servera och njut!

Köp genom oss: OBH Nordia råsaftcentrifug till lågpris

Läs mer och beställ här!

Snabba leveranser – fri frakt vid köp över 300 kr – gratis retur!

Denna artikel är framtagen i samarbete med Aller media shop (reklamlänk från Aller media shop). Samtliga länkar leder till en sida där du kan köpa produkterna.

Källa: MåBra

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: