I annonssamarbete med Always

När du blir gravid så är det mycket som händer i kroppen – bland annat så ökar hormonnivåerna i kroppen, vilket kan ger upphov till mer flytningar än vad många kvinnor är vana vid. Om du tidigare inte haft några flytningar alls eller plötsligt får betydligt mer än du är van vid, så är det inget att oroa sig över – det betyder bara att kroppen genomgår stora hormonförändringar. Om det är något du är ovan vid eller störs av så är ett tips att använda trosskydd under den här tiden, eftersom det kan göra att man känner sig lite fräschare under dagen och slipper blöta trosor.

Flytningarna förändras när man blir gravid.

Vanligtvis är flytningarna under graviditeten vitaktiga utan någon speciell lukt. Men de ökade hormonerna gör att det lättare blir en obalans i underlivet som kan leda till svampinfektioner och klåda. Att få svampbesvär under graviditeten är väldigt vanligt. Om du skulle få svamp i underlivet så ska du ta kontakt med en gynekolog eller din barnmorska – så att du får rätt medicinering. 

Efter förlossningen så tar det ett tag innan flytningarna återgår till det normala.

Oavsett om du fött vaginalt eller med kejsarsnitt så kommer du efter förlossningen uppleva avslag – en blodig flytning som kommer från såret där moderkakan lossnat från livmoderväggen. Avslaget pågår i ungefär 6 – 8 veckor och det är den tiden det tar för moderkakan att återgå till normal storlek. Under den här tiden ska du undvika att bada och att använda tampong eftersom du är väldigt infektionskänslig. Blödningen är som kraftigast dygnen efter förlossningen men efter ungefär en vecka brukar blödningen mer påminna om vanlig mens. Efter det blir avslaget mörkbrun i färgen för att sedan övergå till en vanlig vit flytning. I början krävs det tjocka bindor men efterhand att avslaget minskar kan du använda ett tunnare trosskydd.

Testa själv med Always 7-dagarsutmaning!
I en undersökning berättade 61% av de tillfrågade kvinnorna att flytningar fick dem att känna sig ofräscha och 88% ville behålla den fräscha känslan som de hade på morgonen*. Upplev den fräscha känslan av rena trosor under hela dagen med Always 7-dagarsutmaning. Hur känner du dig efter en dag med trosskydd jämfört med utan? Testa under 7 dagar och se om du känner dig fräschare och mer självsäker.

*Always trosskydds-undersökning gjordes av MSLGROUP med hjälp av Research Now Panel. 2000 kvinnor i Frankrike och Storbritannien mellan 18-34 år tillfrågades. Undersökningen gjordes mellan 8-16 januari 2018.  

Utvald läsning

Femina