ANNONSSAMARBETE MED LA ROCHE-POSAY

Oren hud, kvisslor, rosacea, eksem eller en torr hud som stramar och flagnar. Din hud kan bete sig på många olika sätt och har förmodligen gett dig en hel del huvudbry genom åren. Problemhud är inte heller något som bara hör tonåren till utan kan drabba dig oavsett ålder och kan bero på alltifrån hormoner till stress.

I dag har 1,9 miljarder människor världen över någon form av hudproblem, vilket alltså gäller för 25% av jordens befolkning. Flera studier visar också att hudproblem påverkar vår livskvalitet – det ger sämre välbefinnande, självkänsla och får oss att undvika sociala möten i högre grad.

Det är just denna problematik som hudvårdsmärket La Roche-Posay fokuserar på i sin hitintills mest emotionella kampanj någonsin då de vill att människor ska bli medvetna om hur stor påverkan huden har på välbefinnandet och hälsan i stort.

Så många som 40 % av vuxna kvinnor lider av problem med oren hud och hälften av alla människor i världen väntas få allergier år 2050. Studier visar att hudproblem som exempelvis eksem och oren hud kan påverka en persons dagliga liv med sömnbrist, social fobi, sämre självkänsla och ångest för att nämna några.

Under 2020 utförde La Roche-Posay en vetenskaplig granskning för att bättre förstå effekterna av hudproblem på livskvalitet. Granskningen visade tydligen att hudproblem påverkar så mycket mer än bara huden. La Roche-Posay har gjort över 600 kliniska studier på personer i alla åldrar och på alla hudtyper och vet vad som krävs för en känslig hud.

Källor: WHO Estimation. GA2LEN. “Does rhinitis lead to asthma?” General practitioner. Brochure 2007. Hay RJ, Johns NE, Williams HC et al. The global burden of skin disease in 2010: an analysis of the prevalence and impact of skin conditions. J Invest Dermatol 2014; 134:1527–34 2002 CHU Claude Huriez France / Dimension Baromètre dermatologist follow-up 2008 Fr – Germany – It – Spain. Quality of life, anxiety prevalence, depression symptomatology and suicidal ideation among acne patients in Lithuania. J Eur Acad Dermatol Venereol.2017 Jul 14, Lukaviciute L,Navickas P,Navickas A.

7 produkter som du och din hud kommer älska!

Toleraine ultra eye

Toleriane ultra eye, 225 kronor. Finns att köpa på ett apotek nära dig.

En intensivt lugnande ögonkräm till känslig och intolerant hud som är testad på allergisk hud. Minskar obehag i huden runt ögonområdet och verkar intensivt återfuktande och lugnande.

Cicaplast Balm

Cicaplast Balm, 105 kronor. Finns att köpa på ett apotek nära dig.

En SOS-kräm som är en lugnande, stärkande och skyddande balm till alla hudtyper med försvagad eller irriterad hud.

Toleriane Ultra

Toleriane Ultra, 229 kronor. Finns att köpa på ett apotek nära dig.

Ansiktskräm till känslig och intolerant hud som är testad på allergisk hud. Produkten reducerar hudens obehag, är intensivt återfuktande och lugnande.

Hyalu B5 Serum

Hyalu B5 Serum, 399 kronor. Finns att köpa på ett apotek nära dig.

Effektivt serum utvecklat för rynkor och hud som saknar fyllighet. Reducerar rynkor, ger huden mer fyllighet och lyster. Återfuktar och stramar upp huden.

Effaclar Duo(+)

Effaclar Duo(+), 189 kronor. Finns att köpa på ett apotek nära dig.

En självklar hjälte till de med fet och oren hud med tendens till svåra och återkommande orenheter såsom finnar. Effaclar Duo(+) är en korrigerande fuktcreme till ansiktet med effektivitet från 12 timmar. *Instrumentell test, 43 personer

Lipikar Balm AP+M

Lipikar Balm AP+M, 199 kronor. Finns att köpa på ett apotek nära dig.

Kroppskräm som kan användas från första dagen i livet. Till mycket/extremt torr hud samt till hud med tendens till kliande orsakat av torrhet. Anpassad för känslig och irriterad hud samt hud med tendens till atopi.

Anthelios Ultra Light SPF50+

Anthelios Ultra Light SPF50+, 219 kronor. Finns att köpa på ett apotek nära dig.

Det här är en solskyddsfavorit med mycket högt UVA- och UVB-skydd för ansiktet och ögonområdet i en ultralätt kräm. Extra vattenresistent, svettresistent samt sandresistent som passar alla hudtyper.

Produkter för alla hudtyper

La Roche-Posay har produkter för alla hudtyper och därför är det möjligt för dig att på ett enkelt sätt ta hand om din hy med rätt produkter som passar just dig.

Låt inte dina hudvårdsproblem stoppa dig från ett liv med livskvalitet!

Läs mer om hudens påverkan här

TV: 3 hudvårdstips för dig med mogen hy
1:59

Efter reklamen: TV: 3 hudvårdstips för dig med mogen hy

(1:59)

Mer läsning

Femina