ANNONSSAMARBETE MED STORYTEL
TV: The Storytellers – Lyssna med Markiz
5:14

Efter reklamen: TV: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

The Storytellers är en inspirerande och diskuterande digital bokklubb med matkreatören Markiz Tainton, journalisten Sanna Lundell, konstnären och programledaren Kakan Hermansson och serietecknaren Louise Winblad.

Markiz Tainton

Matkreatören Markiz Tainton hemma i köket.

I det tredje avsnittet Lyssna med Markiz har Markiz Tainton lyssnat på boken Make it work av Annika R Malmberg. Make it work är en faktabok med en guide till fungerande relationer och hur man kan lära sig utnyttja kraften i människors olikheter.

Här hittar du avsnitt 1 Lyssna med Kakan och avsnitt 2 Lyssna med Sanna.

– Jag och min man bråkar oftast om att jag känner mycket och har känslorna på utsidan medan han oftast blir tyst. Det tysta provocerar mig enormt mycket. Men det som jag har lärt mig är att alla människor inte har lätt att sätta ord på vad de känner, berättar Markiz för de andra i bokklubben.

Under det här året har Markiz träffat en livscoach med målet att försöka hitta sig själv. Hon har också velat förstå hur situationer får olika utfall beroende på hur hon agerar.

Markiz Tainton

– De senaste fem åren i mitt liv har kantats av utmaningar. Jag har gjort en IVF-resa, jag har förlorat ett barn, blivit mamma till två barn och jag har gift mig. I sorgen att ha förlorat ett barn så kunde jag i den fasen många gånger bli arg och ledsen på min man för att jag kände men sörjer inte du? Känner inte du? Det är precis det som den här boken handlar om, att förstå varandras olikheter och att vi ändå känner samma sak.

Runt fikabordet i bokklubben pratar man om hur man är i sin relation till andra och att man kanske är på ett sätt med vissa personer och på ett annat sätt med andra, men också att man faktiskt kan förändras.

Kakan och Markiz.

Kakan Hermansson och Louise Winblad.

– För mig är det viktigt att man lyssnar till sig själv, för att också vara öppen till att lyssna på andra. Den här boken har gett mig insikt om mig själv och förståelse för andra människor. I och med att det är en faktabok finns det verktyg som jag kan jobba med. Det är ett jobb som man behöver göra hela livet.

I det avslutande och fjärde avsnittet av The Storytellers Lyssna med Louise som kommer den 26 november, träffas bokklubben för att diskutera boken Shaggie Bain av Douglas Stuart. En bok som blev refuserad 44 gånger innan den gavs ut. Det blir ett samtal om missbruk och normen kring alkohol.

Vill du också kliva in i en värld av stories och bli en del av The Storytellers? Hos Storytel kan du göra det och mycket mer!

Markiz Tainton.

Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Varje dag fylls det på med nytt innehåll och du kan lyssna och läsa offline när det passar dig. Det finns ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen och smaker. Haka på Sanna Lundell, Kakan Hermansson, Markiz Tainton och Louise Winblad och följ med i snacket kring berättelser som fångat dem.

Läs mer och börja lyssna redan i dag!