ANNONSSAMARBETE MED BRAUN


Nu har många av oss börjat drömma om den lätta solbrännan och en mjuk och len hud, men istället för den lena känslan är det stubb på benen och prickar på bikinilinjen som irriterar.

Här är fyra misstag du gör och vad du borde göra istället!

1. Du skrubbar inte huden.

När du ska ta bort hår på benen eller någon annanstans är det viktigt att förbereda huden. Det bästa du kan göra är att redan dagen innan peela kroppen i duschen. Då kommer huden vara beredd och du minskar risken för inåtvända hårsäckar som blir inflammerade. Genom att skrubba huden tar du också bort smuts och död hud som annars riskerar att irritera huden.

2. Du tar bort oönskad hårväxt utan att duscha/bada först.

Tar du för vana att plocka fram rakhyveln eller epilatorn utan att värma upp huden med vatten? Det måste du genast sluta med. En dusch både rengör och mjukar upp huden vilket gör den redo och minskar risken för inåtväxande hår. Om du använder en epilator som Braun Silk-epil 9 så kommer också smärtan minska om huden preppats med ett bad eller en dusch.

3. Du tar inte bort hår regelbundet.

Att ta bort oönskad hårväxt tar både tid och kostar pengar och om du inte gör det regelbundet kommer du uppleva både stubb och en kliande hud. Med en epilator tar det cirka fyra veckor för håret att växa ut igen och ju mer regelbundet du håller det, desto bättre blir det eftersom håren som växer ut när du epilerar blir tunnare med tiden.

4. Du återfuktar inte.

Din sommarhud behöver massa med fukt! Tänk på att du under sommaren badar mer och är ute i solen vilket torkar ut huden. Ta för vana att smörja in huden varje gång du duschat och efter att du tagit bort oönskad hårväxt är det särskilt viktigt att återfukta huden. För att minska irritation i huden ytterligare, svep på det nyansade stället med en bomullsrondell med lite alsolsprit på. Det kommer svida lite men det minskar risken för att huden blir röd och inflammerad.

Med Brauns Silk-epil 9 tar du effektivt bort hår och får lena och hårfria ben i upp till fyra veckor.

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: